You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Almen Medicin i Vietnam

Oversigt
  • PLACERING: Hanoi
  • Projekttype: Hospitaler
  • ROLLE: At observere lokale læger
  • INDKVARTERING: Værtsfamilie eller delelejlighed
  • PRISER: Fra 15.150 kr.
  • PROJEKTLÆNGDE: Fra 2 uger
  • STARTDATO: Fleksibel
  • Krav: Du skal have gennemført mindst et års relevant uddannelse.
Projektoversigt

Frivilligt arbejde på vores medicinske projekt i Vietnam er en unik, men udfordrende oplevelse. Du skal have afsluttet mindst 1 års medicinstudier for at kunne deltage på dette projekt, og det er dermed en oplagt mulighed for et lærerigt praktikophold i udlandet.

Er du allerede uddannet inden for faget, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Vores medicinske projekter foregår på hospitaler i Hanoi. Det ene hospital er specialiseret inden for traditionel medicin og har en række forskellige afdelinger såsom medicinsk afdeling, børneafdeling, intensivafdeling, geriatrisk afdeling, akupunktur og kirurgi.

Vi samarbejder med et hospital specialiseret inden for akupunktur, hvor frivillige kan lære at opmåle medicin, fjerne nåle, fastgøre elektroder og give massage til patienterne.

Frivillige arbejder sammen med læger som behandler fattige børn med autisme fra det nordlige Vietnam. Du kan også have mulighed for at observere og assistere ved operationer. Smertelindrende akupunktur anvendes ved forskellige typer af kirurgi såsom ved tumorer i nakken, brystkræft, leveroperationer, urologi, gynækologi, gastroenterologi, traume og ortopædi.

Du kan også arbejde på et hospital, som er mere vestligt indrettet og har den største operationsafdeling i Nordvietnam. Her arbejder kirurger med speciale i pædiatri, ortopædi, urologi, hjertesygdomme og mave-tarmsygdomme. Det er også muligt at arbejde med plastikoperationer og dialyse. Frivillige følger med på stuegang, de observerer forskellige procedurer og så er det muligt at arbejde på forskellige afdelinger.

Hospitalerne på vores programmer er oftest af høj standard og er indrettet med vestlig teknologi. På de fleste hospitaler i Vietnam behandles patienter om formiddagen og så bruges eftermiddagen på papirarbejde. Frivillige kan fortsætte med patientbehandling i løbet af eftermiddagen, hvis der er behov for det. Ellers er de med til research eller hjælper det lokale personale med at øve samtaleengelsk.

Din rolle på projektet

Frivillig på medicinsk projekt i Vietnam

På din første arbejdsdag vil du møde din supervisor på hospitalet, og I vil sammen lave dit arbejdsskema. Du skal forvente udelukkende at observere i starten af dit projekt, og med den rette indstilling kan du måske med tiden få enkelte praktiske opgaver, og vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og vise initiativ.

Din vejleder vil sikre, at du oplever forskellige områder under dit ophold og dermed lærer så meget som muligt om medicinsk praksis samt sundhedsprocedurer i Vietnam.

Der er som regel stuegang om formiddagen, og så laver lægerne papirarbejde om eftermiddagen. Du kan hjælpe med research om eftermiddagen eller øve engelsk med lokale læger og sygeplejesker. Det kan også være muligt at tilse patienter, alt afhængigt af din supervisor.

Hver uge arrangerer vi workshops for alle frivillige på medicinske projekter i Vietnam. I løbet af disse lektioner, får du mulighed for at dele dine erfaringer, hjælpe med at forberede præsentationer og udarbejde brochurer til at dele ud i lokalsamfundet.

Selvom engelsk er udbredt i Vietnam kan ikke alle læger tale engelsk. Vi sørger derfor for, at du har en tolk med på arbejde de første par uger, så du hurtigere og nemmere kan falde til i dine nye omgivelser. Du vil hovedsagligt arbejde mandag-fredag og du har således fri i weekenden, hvor du kan udforske Hanoi og omegn nærmere.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲