You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Almen Medicin i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Moshi, Arusha, Endulen
  • Din rolle: At arbejde sammen med lokale læger og lære om faget igennem observation og dialog.
  • Projekttype: Hospital, klinik, outreaches
  • Indkvartering: Værtsfamilier i Arusha og Moshi samt fælleshus i Endulen
  • Priser: Fra 15.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores medicinske projekter i Tanzania foregår i byen Moshi, i Arusha samt i Endulen i Ngorongoro Nationalpark. Vi samarbejder med hospitaler og klinikker, og arrangerer ofte outreaches.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på dette projekt i Tanzania.

Er du allerede uddannet læge, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Uanset hvor du arbejder, vil du få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb.

Din rolle på projektet

Frivilligt arbejde med medicin i Tanzania

Frivillige vil følge lokale læger og lære igennem observation og dialog. Det er altid de lokale læger som afgør om, og i så fald hvilke opgaver du skal have, og frivillige uden uddannelse eller erfaring vil altid observere.

Det bliver utroligt lærerigt at arbejde med medicin i Tanzania, og du skal på ingen måde forvente danske standarder. Du vil se hvor hvordan læger hver dag kæmper for deres patienter med relativt få midler.

Frivillige med erfaring eller med mindst 1 års relevant uddannelse kan arbejde på et hospital i Endulen.

Frivillige uden uddannelse eller erfaring vil bo og arbejde i Arusha, hvor de arbejder på hospital eller klinik.

Vi opfordrer alle frivillige og studerende til at vise initiativ og interesse for alle arbejdsopgaver – også hvis det indebærer rengøring og vasketøj. Det viser, at du er villig til at hjælpe og yde en indsats, og det gør positivt indtryk på det lokale personale på hospitalet.

Vi arrangerer outreaches 2-4 gange om måneden, hvor frivillige fra alle medicinske projekter tager med lokale læger ud i lokalsamfundet for at give gratis sundhedsydelser. Det kan være i afsides landsbyer og på skoler.

Du arbejder fra mandag til fredag og har fri i weekenderne. En typisk arbejdsdag på et hospital starter kl. 8, idet der oftest er mest travlt om formiddagen.

Frivilligt arbejde på masaihospital

Frivillige med erfaring eller uddannelse kan arbejde på vores unikke projekt i Endulen i Ngorongoro Nationalpark, som ligger omkring 4 timers kørsel fra Arusha.

Her samarbejder vi med et lokalt hospital, hvor hovedparten af patienterne er masaier. Hospitalet er underbemandet, og det lokale personale har travlt. Det er derfor vigtigt, at du selv udviser meget initiativ og kan sætte dig selv i arbejde. Forholdene er meget basale, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer.

Sammen med dine lokale kollegaer vil du indimellem tage på outreach hvor I tager ud i området for at behandle patienter som ikke kan komme til hospitalet. Du vil bo sammen med andre frivillige tæt på hospitalet.

På en almindelig dag fulgte jeg en læge, hjalp patienter til og fra røntgen, målte blodtryk eller temperaturer. Når lægen var færdig med dagens arbejde, fulgte jeg en sygeplejerske og hjalp hende med at opmåle patienternes medicin.
Peder, frivillig

Du arbejder mandag til fredag og har fri i weekenden. Du skal kunne arbejde på masaihospitalet i mindst 4 uger.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲