You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Medicin i Sri Lanka

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Balapitiya, Galle, Kalubowila og Kalutara
  • Rolle: At arbejde og observere på en række forskellige afdelinger og lære om faget fra læger og sygeplejersker.
  • Projekttype: Hospital, outreach
  • Krav: Mindst 18 år
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Priser: Fra 14.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivillig på medicinsk projekt i Sri Lanka

Du kan arbejde på projekter inden for almen medicin i Sri Lanka i byerne, Balapitiya, Galle, Kalubowila og Kalutara, hvor vi samarbejder med en række hospitaler. Faciliteterne er generelt af basal standard.

I Sri Lanka er der desuden enestående muligheder for frivillige for at arbejde med traditionel medicin, ayurveda. Mange lokalsamfund i udviklingslande rundt om i verden bruger udelukkende behandling med medicinske planter. Disse behandlinger, der har været brugt i årtusinder af de indfødte, er i dag af stor værdi for os i Vesten.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få et lærerigt projekt i Sri Lanka.

Er du allerede uddannet læge, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Under hele forløbet vil du få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb.

Din rolle på projektet

Det er altid de lokale læger og sygeplejersker som vurderer om, og i så fald hvilke, praktiske opgaver du kan varetage. Patienternes tarv kommer altid først, og uden uddannelse eller erfaring vil du udelukkende observere.

Typisk for alle vores medicinske projekter er, at de frivillige som regel arbejder på forskellige afdelinger og skifter hver 2. uge. Du kan arbejde på afdelinger inden for almen medicin, obstetrik/gynækologi, pædiatri, barselsafsnit og øre/ næse/hals.

Det er også muligt at arbejde et par dage med neurologi, i lighuset, reumatologi, og på en røntgenklinik.

En gang om måneden arrangerer vi Medical Camps, hvor frivillige sammen med lokalt sundhedsfagligt personale tager ud i lokalsamfundet for at behandle lokale indbyggere. Det kan også være oplysningsarbejde om forskellige emner inden for sundhed på skoler og lignende.

Hver måned arrangerer vi Medical Seminars, hvor en lokal læge giver en præsentation om forskellige medicinske emner. Her kan frivillige på medicinske projekter mødes med vejledere og diskutere forskellige problemstillinger i forbindelse med arbejdet.

Arbejdet på hospitalet var noget af en oplevelse, på Sri Lanka konsulteres lægen kun hvis det er rigtig slemt og man får selvfølgelig piller med hjem, om end der kun er tale om D-vitamin.
Malene, frivillig

Du arbejder mandag til fredag, typisk fra morgenstunden og til midt på eftermiddagen. Du har dermed altid fri i weekenden til at opleve mere af Sri Lanka.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Vil du arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du registreres hos myndighederne. Vi beder dig derfor tilmelde dig senest fire måneder inden afrejse, så vi kan nå at få det hele på plads for dig.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲