You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Almen Medicin

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Kathmandu og Chitwan
  • Rolle: At opnå viden om diagnoser og behandlinger i Nepal igennem observation og dialog med lokale læger
  • Projekttype: Hospitaler og rehabiliteringscentre
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Priser: Fra 9.700 kr
  • Projektlængde: Fra 1 uge
  • Startdato: Fleksibel

På et projekt inden for almen medicin i Nepal arbejder du på et hospital eller et rehabiliteringscenter for handicappede børn i hovedstaden, Kathmandu, eller i Chitwan, som ligger nogle timers kørsel fra Kathmandu.

Vi samarbejder med forskellige hospitaler, hvor der er bredt spænd af afdelinger og specialer. Du kan dermed vælge at fokusere på et bestemt speciale, f.eks. oftalmologi (øjensygdomme), ortopædi, øre/næse/hals, røntgen eller ultralyd.

En anden projekttype er rehabiliteringscentre for handicappede børn. Her arbejder frivillige med patienter med spastisk lammelse, skader på rygsøjlen eller Downs syndrom.

Din rolle på projektet afgøres af din erfaring og kompetencer, men som udgangspunkt kan alle deltage på projektet. Det er dog vigtigt, at du har gode engelskkompetencer.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på disse projekter.

Uanset hvor du arbejder, vil du få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb.

Din rolle på projektet

Frivillige på et projekt inden for medicin i Nepal

Det er altid de lokale læger og som vurderer om, og i så fald hvilke, praktiske opgaver du kan varetage. Patienternes tarv kommer altid først, og uden uddannelse eller erfaring vil du udelukkende observere.

Nepal er særdeles fattigt, og du skal forvente at se sygdomme og tilstande, som vi ikke har set i Danmark i mange år. Mange af disse sygdomme er følger af fejlernæring og kan relativt nemt forebygges. Du kan derfor hjælpe til med vigtigt oplysningsarbejde og sundhedskampagner for netop at sprede viden om forebyggelse af sygdomme og dermed øge livskvaliteten for nepaleserne.

Hver måned kan du deltage i lektioner eller workshops, hvis du ønsker mere viden om faget i Nepal.

Hver eller hver anden måned kan du hjælpe til på outreaches arrangeret af hospitalet. Disse outreaches har til formål at give lokale indbyggere fra fjerne områder gratis lægetjek og basal medicin.

Der er ingen outreaches fra juni til september som er regntiden i Nepal.

Arbejder du i Chitwan kan du have mulighed for at besøge lokale skoler for at undervise i sundhed og hygiejne.

Du arbejder altid mandag til fredag, så du har fri i weekenden til at opleve mere af smukke Nepal sammen med de andre frivillige.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲