You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Styrk din kvote 2-ansøgning med frivilligt arbejde i udlandet

Optjen kvote 2-point med frivilligt arbejde i udlandet

Optjen point til din kvote 2-ansøgning ved at arbejde som ulandsfrivillig på vores projekter. Vi tilbyder og tilrettelægger projekter lige fra fysioterapi til veterinærmedicin til journalistik og kan arrangere et projekt der passer netop til dine kompetencer og ønsker. Du får selvfølgelig dokumentation til din kvote 2-ansøgning.

Optjen kvote 2 point som frivillig

Frivilligt arbejde i et udviklingsland er oplagt til at afprøve din interesse og passion for et fag, du endnu ikke har oplevet i praksis. Hvad enten du interesserer dig for medicin, jura, økonomi eller noget helt fjerde, har du mulighed for at prøve kræfter med dit drømmefag imens du møder andre med samme interesser fra hele verden.

Du vil få mulighed for at skabe et internationalt netværk, du kan få gavn af i din videre karriere. Når du rejser med Projects Abroad har du ovenikøbet mulighed for at forbedre dine sproglige kompetencer ved at supplere dit frivillige arbejde med et sprogkursus. Udover de flotte tilføjelser til dit CV og din kvote 2-ansøgning er et frivilligt ophold i udlandet en oplevelse for livet, som med garanti vil rykke dine personlige grænser.

Kriterier for at optjene point til kvote 2

Et udlandsophold på minimum tre måneder giver ekstra point til din kvote 2-ansøgning. Kriterierne kan variere fra uddannelse til uddannelse, så det er en god idé, at du undersøger kriterierne for den uddannelse, du ønsker at søge optagelse på, inden du planlægger dit ophold. Du kan læse mere om optagelseskriterierne på UddannelsesGuiden eller kontakt dit drømmestudie direkte.

Dokumentation til kvote 2

Når du rejser med Projects Abroad, modtager du dokumentation på dit ophold, når du er vendt hjem fra din rejse. Vi skriver også gerne under på en aktivitetserklæring. Desuden har du mulighed for at modtage en personlig anbefaling fra netop dit projekt. Al dokumentation er værdifuldt når din ansøgning vurderes.

Hvordan gør jeg?

  1. Find ud af, hvilke kriterier der bliver lagt vægt på i forbindelse med din kvote 2-ansøgning.
  2. Find ud af, hvor du gerne vil rejse hen. Er der en bestemt kultur, du ønsker at blive klogere på? Er der nogle specifikke opgaver du gerne vil arbejde med?
  3. Kontakt os eller tilmeld dig på vores hjemmeside.

Optjen kvote 2 point

Uanset hvilke overvejelser, du har gjort dig, står vi klar til at hjælpe og guide dig. Du kan ringe til os, sende os en mail eller komme forbi vores kontor til en snak om dine muligheder.

Eksempler:
Vil du læse jura? Tidligere frivillige har optjent point til kvote 2-ansøgningen ved at arbejde på vores projekter indenfor menneskerettigheder. Arbejdsopgaverne involverer typisk juridisk arbejde i form af research, rapportskrivning såvel som rettighedsarbejde.

Vil du være jordemoder? Tidligere frivillige har arbejdet på humanitære projekter i mindst 3 måneder og derved optjent point til deres kvote 2-ansøgning. En kombination af praktisk arbejde på et humanitært projekt og observation på et obstetrikprojekt kan også anbefales, idet du har praktisk arbejde med børn og så observerer på en fødegang eller en børneafdeling på et hospital.

Vil du læse medicin? På vores medicinske projekter vil frivillige lære om faget igennem observation og dialog med lokale læger. Du vil ikke få praktisk arbejde, idet du jo ikke er kvalificeret til dette, men du kan roligt regne med at du vil lære en masse. 

Vil du være dyrlæge? Vi har gode erfaringer med at sende frivillige ud på projekter indenfor veterinærmedicin & dyrepasning, hvor de arbejder sammen med lokale dyrlæger. Her kan du observere behandlinger af landbrugsdyr, husdyr, kæledyr på klinikker og mere eksotiske dyr på rehabiliteringscentre.

Det er en god idé at kontakte vores danske projektrådgivere for mere information om dine muligheder, uanset hvad drømmestudiet er. Ring til os i dag - vi står klar til at hjælpe dig ud på dit livs rejse!

"Jeg brugte mit ulandsophold som en "test" for at se om min passion for medicin kunne tåle et møde med den virkelige verden. I dag er en af mine største motivationer til at komme igennem studiet, at jeg skal tilbage til Tanzania som færdiguddannet læge og yde en professionel indsats."

Caroline Alstine
Tanzania
"Vi rensede blandt andet børnenes sår og behandlede dem mod orm. For min deltagelse fik jeg både et bevis fra Projects Abroad og en udtalelse fra hospitalet. Begge dokumenter har jeg vedlagt min ansøgning til tandlægehøjskolen. At være ulandsfrivillig er en god måde at opleve et nyt land på såvel fagligt i forhold til en kommende uddannelse men også i forhold til at lære nye mennesker at kende, både andre frivillige samt de lokale."

Josefine Borggaard
Ghana

Frivilliges Beretninger:

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲