You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Nomadeprojekt i Mongoliet

Oversigt
  • Placering: Mongoliets stepper
  • Rolle: At bo og arbejde sammen med nomader
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 1 uge
  • Startdato: Fleksibel

Få den ultimative kulturudveksling og tilslut dig de mongolske nomader. Mere end 1/3 af Mongoliets befolkning er fra nomadefamilier, og nomadekulturen er i høj grad et vigtigt element i mongolsk tradition og samfund.

Sammen med nomaderne bevæger du dig på hesteryg over de uendelige mongolske stepper. Vi anbefaler, at du er med i mindst 2 uger.

Alle frivillige uanset baggrund kanvære med på dette unikke projekt, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

Din rolle på projektet

Frivillig på nomadeprojektet i Mongoliet

Du vil bo med en nomadefamilie omkring to timer uden for Ulan Bator, og dit hus vil være en Ger (et stort rundt telt), som er forbavsende behageligt.

Din dagligdag involverer en række forskellige elementer. Du kan for eksempel hjælpe med at drive kvæg, passe husdyrene, producere mejeriprodukter såsom smør og ost, lave mad, gøre rent og måske endda undervise en smule i engelsk.

Du er selvfølgelig også velkommen til at lege med børnene og ellers deltage i familiens aktiviteter.

Du har også en oplagt mulighed for at lære lokalsproget og i høj grad blive introduceret for lokale skikke og traditioner. Hvor overraskende det end kan lyde, så er mongolerne meget begejstrede for volleyball og basketball, og at deltage i kampene med liv og sjæl er en sikker måde at blive populær på.

Du vil blive taget godt imod af dette nomadefolk, hvilket giver dig et sjældent indblik i deres ældgamle levemåde og i, hvordan den er blevet påvirket af den moderne verden. Du vil rejse hjem til Danmark og måske opdage, at du savner det enkle liv på Mongoliets smukke stepper!

Min tid hos nomaderne har virkelig været unik – både for krop og sjæl. Jeg har fundet venner for livet fra hele verden og konstateret, at alder ingen betydning har, når bare man har samme formål.
Helle, frivillig
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲