You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Kulturel oplevelse på Nomadeprojektet i Marokko

Oversigt

Nomadeprojekt i Marokko

Deltagere på vores marokkanske nomadeprojekt bor og lever sammen med en familie hvis levevis ikke har ændret sig meget igennem mange år. Du kan være med på nomadeprojektet uanset om du er i gang med et sabbatår og endnu ingen uddannelse har, eller om du er i gang med karrieren og ønsker en anderledes og spændende ferie.

Nomadeprojektet ligger nær byen, Guelmin, som er kendt som Porten til Sahara - en af verdens største ørkener. Guelmin ligger et par timers kørsel fra Agadir, og 640 kilometer syd for Rabat, hvor vi har vores kontor.

Sahara strækker sig over næsten 10 millioner kvadratkilometer og er hjemsted for blandt andre de marokkanske nomader. Disse omrejsende stammer driver kameler og geder rundt i ørkenen fra den ene oase til den anden.

Som frivillig vil du, i modsætning til de forbipasserende turister, opleve denne urgamle kultur og levevis på nærmeste hold, idet du vil bo og arbejde hos en nomadefamilie.

Din rolle som frivillig

Det unikke nomadeprojekt i Marokko

Det frivillige arbejde inkluderer blandt andet:

  • Pasning af husdyrene
  • Konstruktion af nomadernes flytbare telte
  • Tilberedning af traditionel mad i gammeldags ovne under sandet
  • Lære det lokale håndværk
  • Lære det lokale sprog og nomadernes historie og mange myter
  • Hjælpe med at finde oaser og vandreservoir i undergrunden

Uanset dine arbejdsopgaver vil du blive en del af nomadernes samfund, og I vil lære meget af hinanden.

Nomadelivet er meget primitivt og meget kontrastfyldt til livet som dansker, hvor eksempelvis strøm, mad og et bad hver dag er en selvfølge. Oplevelsen har givet et helt unik indblik af en meget anderledes kultur, levemåde og religion. Vi vil ikke være oplevelsen foruden og vi vil aldrig glemme nomadefamilien i Marokko.
Sine og Anne-Katrine, frivillig

Det er muligt at deltage i projektet hele året rundt - vær dog opmærksom på, at det kan blive meget varmt i juni, juli og august. En del af vores frivillige deltager i vores sprogkursus for at lære nomadernes sprog, Tamazight, før de rejser ud på eventyr i ørkenen. Hvis du ønsker mere information omkring dette unikke projekt, er du meget velkommen til at kontakte vores danske kontor.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲