You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold med Jura & Menneskerettigheder i Sydafrika

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: Cape Town
 • Projekttype: Projects Abroads Menneskerettighedskontor
 • Rolle: At arbejde sammen med professionelle medarbejdere om at yde juridisk rådgivning og lave oplysningsarbejde om menneskerettigheder
 • Indkvartering: Værtsfamilie
 • Projektlængde: Fra 2 uger
 • Startdato: Fleksibel

Frivilligt arbejde med jura i Sydafrika

I 1994 afholdte Sydafrika sit første demokratiske valg og kunne lægge fortiden med først kolonistyre og siden apartheid-regime bag sig.

Sydafrika er et ungt demokrati og lider stadig under stor ulighed og fattigdom. Det er derfor ikke svært at forstå, hvorfor vi har oprettet et projekt inden for jura og menneskerettigheder netop her. Formålet med projektet er blandt andet at oplyse og hjælpe indbyggerne med at kæmpe for deres rettigheder.

Menneskerettighedsprojektet er relevant for studerende på udkig efter praktikophold i udlandet. Det er også oplagt til at optjene point til en kvote 2-ansøgning.

Er du færdiguddannet, skal du være mere end velkommen til at bidrage med din erfaring.

Hvis du er i gang med et sabbatår og overvejer at studere jura, statskundskab eller lignende, eller måske har en generel interesse i menneskerettigheder som voksenfrivillig kan du med fordel arbejde på projektet. Uanset din baggrund vil dine erfaringer på projektet vil gavne dit CV.

Projektet foregår i Cape Town og trods byens smukke udseende, er der enorm stor forskel på rig og fattig, hvilket er åbenlyst, allerede når man kører fra lufthavnen og forbi de mange townships.

I Cape Town har vi etableret et kontor, Projects Abroad Human Rights Office (PAHRO), hvor vi arbejder for at menneskerettigheder overholdes blandt andet ved at yde rådgivning til fattige og udsatte mennesker.

Projektets base er på Projects Abroad Human Rights Office i Wynberg syd for Cape Towns centrum. Her arbejder du side om side med passionerede og erfarne medarbejdere, der vil være med til at øge din viden om menneskerettigheder, lokalsamfundsarbejde og juridisk arbejde - og ikke mindst vil du kunne hjælpe mange mennesker.

Vi deltager også i projekter vedrørende social retfærdighed for at knytte lokalsamfund sammen og oplyse dem om menneskerettigheder. Vi samarbejder med fattige lokalsamfund, især dem som var hårdt ramt af følgerne af apartheidstyret, men også mindre samfund bestående af flygtninge og immigranter, der er ofre for andre menneskers xenofobi og mistro.

Klient får juridisk hjælp i Sydafrika

Vi fokuserer på tre kerneområder:

 • Monitorering af lovgivning (reformer af love, samt lobbyarbejde for at få regeringen til at ændre love);
 • Gratis og uafhængig uddannelse og træning (information om deres rettigheder gennem kampagner i medierne, samt besøg på skoler og i lokalsamfund);
 • Retshjælp og rådgivning for immigranter og flygtninge (repræsentation i menneskerettighedssager og hjælp til klagesager over regeringen og andre statslige institutioner i samfundet (fx politiet));

Din rolle på projektet

Din rolle som frivillig vil blive bestemt af din erfaringsmæssige baggrund, samt din interesse i specifikke emner. Uanset din baggrund er det vigtigt, at du har gode engelskkundskaber.

Social Justice

Er du frivillig uden uddannelse eller erfaring, vil du arbejde i Social Justice-afdelingen. Frivillige der deltager i projektet fra 2-4 uger vil primært arbejde med i Social Justice-afdelingen grundet varigheden af deres ophold. Du vil komme til at arbejde på sager for børn der har brug omsorg i de fattige slumkvarterer, tilbyde uddannelse, opmærksomhed og kompetencegivende workshops til mindreårige kriminelle og udsatte kvinder. Du vil tilbringe hver tirsdag med at planlægge og arbejde med cases.

Legal Services

Frivilligt arbejde med menneskerettigheder i Sydafrika

Hvis du som frivillig tilbringer 4 uger eller mere på projektet og har mindst 1 års relevant uddannelse vil du arbejde med juridiske opgaver Legal Service-afdelingen. Du kommer til at have mere tid og overskud til at arbejde med forskellige sager, og derfor vil du blive givet sager der bl.a. om omhandler flygtninge-, arbejds- og familierådgivning. Disse sager bliver behandlet af juridiske professionelle, der tager sig af lokale, der kommer ind fra gaden. Frivillige vil endda få muligheden for at være til stede under retssager og argumentationsøvelser.

Du vil have en varieret arbejdsdag, men typiske arbejdsopgaver vil sædvanligvis involvere

 • Udarbejdelse af informationsmateriale,
 • Udarbejdelse af researchrapporter,
 • Konsultationer med klienter (kun i Legal Services),
 • Sagsbehandling,
 • Afholdelse af workshops i lokalsamfund,
 • Deltagelse i komitearbejde.

Alle frivillige forventes at arbejde hårdt og energisk, være fleksible, gode til at kommunikere og tale flydende engelsk. Du bør forvente at arbejde fra 8.30 til 16.30 mandag til torsdag og fredag kl 8.30 til 13 med mulighed for at arbejde mere endnu, hvis du ønsker det.

Derudover forventes du at have interesse for menneskerettighedsspørgsmål - jo flere spørgsmål du stiller, jo mere vil du blive involveret, og jo mere vil du få ud af dit ophold i Cape Town. Dette projekt er en fantastisk mulighed for dig, der gerne vil have erfaringer, som du kan bruge i dine fremtidige studier eller karriere inden for jura. Du får værdifuld praktisk erfaring - og et stort plus på dit CV.

Som dansk advokat havde jeg ikke mulighed for selv at procedere i retten, men jeg hjalp med forberedelsen af sagerne. Det sociale arbejde bestod i at besøge, undervise og tale med unge drenge og piger, der var indsat eller anbragt i ”places of safety”, som de kaldede det, samt kvinder på kvindehjem.
Regina, PRO-frivillig

Se eventuelt projektets egen hjemmeside for mere information om Projects Abroad Human Rights Office. Du er også velkommen til at kontakte vores danske projektrådgivere for at høre mere om dine muligheder for frivilligt arbejde eller praktik på dette projekt.

Månedsrapport South Africa Human Rights Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲