You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold med Journalistik i Sydafrika

Oversigt
  • Placering: Cape Town
  • Projekttype: Online magasin
  • Rolle: At producere indhold til en online publikation
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Projektet foregår i Cape Town, og er perfekt for dig der ønsker at snuse til journalistikkens verden eller dig, der som uddannet journalist eller journalist under uddannelse og ønsker at udvide din horisont inden for dit karrierefelt.

Uanset om du vil af sted i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, i forbindelse med et praktikophold i udlandet, som voksenfrivillig eller som professionel kan du arbejde som praktikant på dette projekt.

På dette projekt arbejder du som praktikant på Projects Abroads eget online magasin, Cape Chameleon.

Frivillig og lokal journalist gennemgår artikel

Din rolle på projektet

Du har mulighed for at blive involveret i mange elementer i processen med at udgive et online magasin. Du kan skrive artikler, researche på historier samt medvirke til den endelige redigering af udgivelsen.

På Cape Chameleon får du mulighed for at blive meget involveret, hvad end du ønsker at lave interviews, undersøge lokale problemstillinger eller ønsker at sidde i redaktionen og planlægge den næste udgivelse.

Du bidrager med dine egne billeder som du tager når du er ude i felten. Du kan også lave korte videoer til hjemmesiden, hvis du har lyst.

Praktikanter arbejder også med sociale medier, og du kan således være med til at holde magasinets konti på FacebookTwitterInstagram og Pinterest opdateret. Herudover vil du få erfaring med WordPres, til at lægge dine artikler op på hjemmesiden.

Det er muligt at fokusere på videojournalistik, hvor du kan lave dine egne videoer og måske få dem publiceret på Cape Chameleons hjemmeside. Her kan frivillige udvikle, instruere og redigere videoer og dermed omsætte idéer til virkelighed.

Vi arrangerer workshops om videoproduktion, hvor du kan benytte sig af gratis software. På projektet vil vi stille et kamera til rådighed, men det kan være en fordel at have sit eget udstyr med.

Som journalist har man også mulighed for at komme mere under huden på Cape Town, og i samarbejde med de andre projekter har man mulighed for at gøre verden opmærksom på, at storbyen altså ikke bare består af de smukke luksushuse i de nordlige forstæder og flotte, vedligeholdte idyl ved V&A Waterfront. Man kan komme derhen, hvor mennesker fortsat lever i fattigdom, uden strøm og direkte adgang til vand, og man har mulighed for at arbejde med de sager, som står en nær.
Kia, frivillig

Vi forventer en seriøs tilgang til arbejdet, og alle artikler og videoindslag skal udarbejdes på baggrund af en grundig research og afbalanceret vinkel. Du kan fokusere på dokumentarer og reportager om lokale emner, nyheder, events, biografier og anmeldelser.

Frivilligt arbejde og praktikophold med Journalistik i SydafrikaVores lokale personale afholder workshops for de frivillige, planlægger besøg i presseorganisationer og andre relevante aktører inden for mediernes verden.

Du vil sammen med de andre frivillige jævnligt besøge en institution, Vredelus House, for kriminelle piger i alderen 13-16 år for at afholde workshops. Formålet er at hjælpe pigerne til at udvikle både faglige og personlige kompetencer. Du vil også hjælpe pigerne med at få udviklet et internt nyhedsbrev.

Vi anbefaler, at du inden afrejse lærer mest muligt om Sydafrika således at du er bedre rustet til at skrive artikler om forskellige emner i landet.

Du skal være indstillet på at arbejde selvstændigt, men dine kollegaer er altid til stede for at hjælpe dig med eventuelle problemer eller til at svare på spørgsmål.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲