You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold inden for Journalistik i Rumænien

Oversigt
 • Placering: Brasov
 • Projekttype: Magasin
 • Rolle: At producere materiale til en publikation som udkommer to gange om året
 • Indkvartering: Værtsfamilie
 • Priser: Fra 18.150 kr
 • Projektlængde: Fra 2 uger
 • Startdato: Fleksibel

Overvejer du en karriere inden for journalistik eller kan du bare godt lide at skrive, så er vores journalistikprojekt i Rumænien måske noget for dig.Frivillig på journalistisk projekt i Rumænien

Uanset om du vil af sted i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, i forbindelse med et praktikophold i udlandet, som voksenfrivillig eller som professionel kan du arbejde som praktikant på dette projekt.

Vi samarbejder med et magasin, The Village, som beretter om traditionel rumænsk kultur. Stifterne af magasinet ønskede at hjælpe med til at holde ånden af den traditionelle landlige identitet i live.

Vi samarbejder med et magasin, The Village, som beretter om traditionel rumænsk kultur. Stifterne af magasinet ønskede at hjælpe med til at holde ånden af den traditionelle landlige identitet i live.

Den første udgave af The Village blev trykt i maj 2009 og udkommer i dag to gange om året i henholdsvist en sommerudgave og en vinterudgave. Hver udgave er på 60-100 sider i A4-format og der er altid vedlagt en form for souvenir som for eksempel en magnet, CD eller DVD som præsenterer en af landsbyerne.

Du arbejder på magasinets engelsksprogede sektion. The Village distribueres gennem et netværk af hoteller, traditionelle restauranter og små landlige pensionater. Magasinet kan også fås til nationale festivaller, udstillinger og for abonnenter. The Village distribueres også internationalt, til forskellige ambassader, og til flere prominente personligheder i det rumænske kulturliv.

Magasinets praktikanter vil derfor være med til at sikre at gamle rumænske traditioner og skikke er kendte, respekterede og værdsatte blandt lokale og udenlandske turister. Du vil desuden få mulighed for at besøge rumænske landsbyer mindst en gang for at opnå kendskab til det landlige Rumænien og være i stand til at berette herom.

Din rolle på projektet

Du arbejder som praktikant, og du skal have et godt kendskab til engelsk.

The Village

I løbet af dit arbejde på The Village vil du opnå værdifuld erfaring med alle sider af den proces, som udgivelsen af et kommercielt magasin udgør. Du vil få mulighed for at:

 • researche,
 • skrive,
 • læse korrektur,
 • redigere,
 • analysere artikler,
 • hjælpe til med fotografering,
 • sidedesign,
 • arbejde med distribution af magasinet.

Du kan også forvente at deltage i forskellige marketingsopgaver såsom at arbejde med sociale medier.

Voices of the World

Du kan også bidrage til Voices of the World, som er et online magasin, der giver unge journalistspirer mulighed for at skrive artikler, debattere, og lære om hinanden gennem undersøgelser af emner der har indflydelse på vores verden i dag og deres verden i morgen.

Praktikanter, der er 25 år eller yngre, kan deltage i ugentlige workshops, lave opgaver for Voices of the World, lave interviewFrivillige på journalistisk projekt i Rumæniens og skrive artikler. Ældre praktikanter kan arbejde som koordinatorer for de lokale unge journalister og de andre praktikanter.

Du kan deltage i forskellige aktiviteter i byen, spise traditionel mad og skrive madanmeldelser, møde og interviewe rumænske minoritetsgrupper og opleve den meget traditionsrige kirkegang på en søndag.

Du arbejder på vores lokale kontor i Brasov, og din projektkoordinator vil hele tiden står klar til at støtte dig i dit arbejde.

For at dine evner kan komme det lokale samfund yderligere tilgode har vi desuden startet en ugentlig journalistikklub på en lokal folkeskole. Med hjælp fra vores journalistikkoordinator vil du koordinere arbejdet for 6 til 10 elever på skolen med at skabe en lille månedlig skoleavis.

Eleverne er med i klubben på baggrund af deres engelskniveau, skrivefærdigheder, og andre relevante kompetencer. Eleverne udfører selv opgaverne inden for artikelskrivining, fotografi, redigering, korrekturlæsning og design.

Glæd dig til at dykke ned i Rumæniens traditionelle og fascinerende kultur!

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲