You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik

Journalistisk arbejde i udlandet

Vi har projekter inden for journalistik på flere destinationer. På et journalistikprojekt kan du finde ud af, om din fremtid er inden for journalistik. Flere af vores journalistikprojekter er velegnede som praktikophold, så hvis du allerede er journaliststuderende har du mulighed for en spændende praktik i udlandet. Du er naturligvis også mere end velkommen hvis du er færdiguddannet journalist.

Klik her for at vælge destination

Generelt behøver du ikke at kunne mestre det lokale sprog, siden størstedelen af publikationerne og stationerne bliver talt og skrevet på engelsk. Dog er der nogle undtagelser på enkelte projekter i Afrika og Latinamerika. Kontakt vores danske rådgivere for at høre nærmere.

Frivilligt arbejde som journalist i udlandet - mere konkret i udviklingslande - er en virkelig god måde at forbedre dit CV på, og det får dig til at skille dig ud fra mængden.

Hvad kan du forvente?

På vores projekter har du mulighed for at

  • Udvide din horisont,
  • Forbedre dit CV med erhvervserfaring fra en anden kultur,
  • Arbejde i et andet medie end dit vante,
  • Få relevant erhvervserfaring,

Arbejd med både skrevne og audiovisuelle medier

Du kan vælge frivilligt arbejde på skrevne medier, såsom aviser eller magasiner, eller på et transmitterende medie (radio eller TV). Udover at give dig et indblik i alle aspekter af en publikation fra start til slut, giver vores projekter dig mulighed for at arbejde sammen med lokale, professionelle journalister inden for en imponerende række af områder inden for journalistikken. Du kan hjælpe med at lave research, skrive artikler, lave interviews og publicere dit arbejde.

Du kan også arbejde på Voices of the World på vores journalistikprojekter i Rumænien. Der er en netavis, der giver unge journalister mulighed for at udtrykke synspunkter, indgå i dialog, og lære af hinanden ved at diskutere journalistiske emner som har stor indflydelse på omgivelserne. 

Du vil normalt arbejde fra 9 til 17 mandag til fredag. Men det forventes dog, at du er fleksibel, da arbejdstiderne kan variere. Du kunne eksempelvis blive spurgt, om du vil dække en begivenhed i weekenden eller om aftenen. Hvis du er åben og udviser entusiasme, får du mest muligt ud af dit ophold.

At arbejde som journalist i udlandet er en udfordrende, men belønnende opgave. Du vil møde og interviewe mange forskellige mennesker fra alle samfundslag, fra forretningsfolk til politikere, fra tilfældige mennesker på gaden til berømte filmstjerner! Under alle omstændigheder vil du få praktiske erfaring med journalistikkens mange facetter i et meget anderledes land. 

Journalistik i:

Alle Journalistikprojekter
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲