You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde eller praktikophold med Katastrofeledelse

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: Manchester sogn og St. Elizabeth sogn
 • Rolle: At hjælpe med at udarbejde handlingsplaner til katastrofeberedskab
 • Krav: Du skal have mindst 1 års relevant uddannelse
 • Indkvartering: Værtsfamilie
 • PRISER: Fra 20.550 Kr
 • Projektlængde: Fra 4 uger
 • Startdato: Fleksibel

På dette spændende projekt inden for katastrofeledelse arbejder du i Manchester og St. Elizabeth.

Du skal have mindst 1 års relevant uddannelse for at arbejde på dette projekt, og det er velegnet i forbindelse med et praktikophold i udlandet, eller hvis du som voksenfrivillig eller som professionel vil bidrage med dine kompetencer.

Projektet er især velegnet for frivillige eller praktikanter med baggrund inden for geografi, offentlige arealer, international udvikling, byplanlægning, katastrofeledelse, eller miljøvidenskab.

Projektet er ligeledes velegnet for frivillige som vil lære mere om eller allerede har erfaring med nødhjælp, og for frivillige som gerne vil arbejde med velgørenhedsorganisationer eller offentlige nødberedskaber.

Katastrofer – uanset om de er naturskabte eller menneskeskabte – kan i høj grad påvirke et lands videre udvikling. Ofte bliver et katastroferamt land påvirket økonomisk, fysisk og på den sociale infrastruktur.

Mange katastrofer kan ikke forhindres, og effektiv planlægning af den rette respons bliver mere og mere vigtig. Især i udviklingslande som Jamaica med dets mange fattige indbyggere kan en katastrofe have særdeles ødelæggende effekt.

Undervis i katastrofeledelse i Jamaica

Kontoret for katastrofeforberedelse og nødberedskab (The Office of Disaster Preparedness and Emergency Management agency (ODPEM)) i Jamaica er ansvarlig for katastrofeledelse i landet. Kontoret har ansat regionale koordinatorer som så samarbejder med kommunale koordinatorer fra de lokale myndigheder.

Sammen planlægger de nødplaner for alle typer af katastrofer. Her er frivillige særligt værdifulde, idet der er mangel på personale, og det derfor påvirker omfanget af hvor godt forberedt Jamaica er på den næste katastrofe.

Din rolle på projektet

På katastrofeledelsesprojektet designer vi nødplaner som passer til det enkelte lokalsamfund, hvad enten det er individuelle indbyggere eller samfundsgrupper, og især har vi fokus på de mere sårbare grupper såsom børn, kvinder, de ældre og de handicappede. Projektet har også fokus på at hjælpe lokale landmænd og fiskere, som ofte er nogle af de hårdest ramte efter en katastrofe.

Frivillig demonstrerer jordskælvsevakuation

Projektet har til formål at engagere de mest sårbare lokalsamfund i en forberedelseskampagne, at mindske skaderne efter en naturkatastrofe og at øge kendskabet lokalsamfundets kendskab til naturkatastrofer.

Helt konkret vil frivillige blive involveret i følgende arbejdsopgaver:

 • Vurdere udsatte lokalsamfund,
 • Lave research om udsatte lokalsamfund,
 • Udvikle en lokalplan,
 • Forberede præsentationer til workshops,
 • Udføre en årlig katastrofeforberedelsesworkshop i udvalgte institutioner,
 • Udføre jordskælvs/brandøvelser,
 • Udarbejde katastrofeledelsesoversigter,
 • Facilitere mindst en katastrofeledelsesworkshop i et lokalsamfund.

Frivillige samarbejder med katastrofeledelseskoordinatorerne, og er der en række forskellige arbejdsopgaver:

 • Oplysningskampagner for at skabe en kultur af respekt for miljøet,
 • Offentlige uddannelsesprogrammer om katastrofeledelse,
 • Uddannelse af elever, lærere og lokalsamfund i grundlæggende katastrofeledelse,
 • Udvikling af evakueringsplaner, planlægning af øvelser og evalueringsstrategier,
 • Facilitering af et genbrugsprojekt på lokale skoler,
 • Planlægning og koordinering af oplysningsworkshops og udstillinger i lokalsamfund,

Der er behov for frivillige til at træne lokalsamfund, skoler og erhvervssektoren om katastrofeberedskab igennem vores Community Disaster Management Programme. Projektet (Operation Get Ready) opstod ud fra den observation, at lokalsamfund i Manchester og St. Elizabeth aldrig er godt nok forberedte på orkansæsonen og i øvrigt også sårbare over for andre katastrofer.

Støtte fra start til slut

Vi sørger selvfølgelig for at du har en koordinator fra Projects Abroad, som hjælper dig i gang med arbejdet. På den første arbejdsdag vil du møde din vejleder fra selve projektet, som vil være din faste kontakt på projektet.

Jo mere du deltager aktivt og jo flere spørgsmål du stiller, jo mere tillid vil du få vist af dine lokale kollegaer og de vil bruge mere tid på at lære dig nye ting. Med rette den indsats og indstilling vil du kunne skrive et udlandsophold med dyrebar erfaring på dit CV samtidigt med at dit arbejde vil have haft stor betydning for vores partnerorganisationer.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas og straffeattest er signeret af en notar i Danmark. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Du kan læse mere om projektets formål og strategi her.

Jamaica Disaster Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲