You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Arusha og Moshi
  • Rolle: Du arbejder sammen med lokale medarbejdere om at styrke børns udvikling og nå vores fælles mål i Care Management Plan ved hjælp af forskellige læringsaktiviteter
  • projekttype: Børnehaver, skoler for handicappede børn og dagcentre
  • Aldersgruppe: 0-14 år
  • Antal: 10-80 år
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 14.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivilligt arbejde på et humanitært projekt i Tanzania er en givende måde at hjælp udsatte børn og unge på. Du behøver ikke at være uddannet, du skal blot have lyst og engagement til at hjælpe børn og unge til en bedre tilværelse.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, som professionel, sammen med din familie eller hvad du nu har i tankerne. Vi sikrer trygge rammer og store oplevelser imens du yder en vigtig indsats!

For 30 år siden var Tanzania blandt de fem fattigste lande i verden, men har set en positiv udvikling siden da. 

Vi samarbejder dagcentre for børn af gadetiggere og børn fra familier med en forælder, samt skoler for handicappede børn og unge.

Her er der oftest kun ganske få ressourcer til at give børn mad, tøj og undervisning, og det lokale personale har ikke tid til at giver hvert enkelt barn den stimulans og opmærksomhed som er så vigtig for dets tidlige udvikling.

Børnene er typisk i alderen 0-14 år, og – afhængigt af projekt – delt ind i grupper med 10-80 børn i hver. På projekter indkvarteres du sammen med mindst en anden frivillig hos en lokal værtsfamilie.

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili, men swahili er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Frivilligt arbejde med børn i Tanzania

Frivillig på humanitært projekt i Tanzania

Uanset hvilket projekt du arbejder på, skal du være forberedt på en udfordring. Nogle projekter har færre ressourcer end andre, så her stilles der krav til din kreativitet, og det lokale personale arrangerer gerne undervisning for at holde børnene beskæftigede og stimulerede.

Din rolle er at hjælpe og støtte det lokale personale mest muligt. Det kan f.eks. være ved at bruge tid med det enkelte barn, lege eller arrangere aktiviteter for grupper af børn samt at arrangere sjove læringsaktiviteter for dem.

Sammen med det lokale personale udvikler du undervisningsressourcer og din blotte tilstedeværelse vil gøre undervisningen interessant for børnene. Vi er åbne for gode idéer, og mangler du materialer, kan du tale med vores lokale personale om dine muligheder.

Frivillig på humanitært projekt i Tanzania

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Tanzania har vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Den oplevelse, den glæde og den beslutsomhed eleverne udstrålede, er noget jeg aldrig vil glemme. En af mine elever sagde til mig den dag: ”From the moment you stepped into our classroom I loved you, and I will always love you.
Sofie, frivillig

Frivilligt arbejde på børnehjem

Vores frivillige har igennem årene arbejdet med børn på børnehjem i Tanzania. De frivillige har gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår. Men vi har de sidste mange år langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem.

Tanzania Care Management Plan Børnebeskyttelsespolitik
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲