You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Senegal

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: St. Louis
 • Rolle: Du arbejder sammen med lokale medarbejdere om at styrke børns udvikling og nå vores fælles mål i Care Management Plan ved hjælp af forskellige læringsaktiviteter.
 • projekttype: Børnehaver, centre for gadebørn
 • Aldersgruppe: 3-18 år
 • Antal: 20+
 • Krav: Du skal kunne tale mindst et basalt fransk
 • Indkvartering: værtsfamilier
 • Priser: Fra 12.400 kr
 • Projektlængde: Fra 2 uger
 • Startdato: Fleksibel

Vores humanitære projekter i Senegal foregår i byen, St. Louis, som ligger fire timers kørsel nord for hovedstaden, Dakar.

Vi har to slags projekter inden for humanitært arbejde i Senegal. Du kan arbejde i et såkaldt Drop-Ind center for gadebørn eller du kan arbejde i en lokal børnehave.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, som professionel, sammen med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

Senegal har desværre et stort antal børn, som lever på gaden. Disse er kendt som Talibés, og modtager ingen undervisning i skolen. I stedet er de nødt til at tigge om mad og penge. Som volontør i Senegal vil du helt sikkert se disse børn i det daglige gadebillede. Projects Abroad har projekter på et center for gadebørn.

Frivilligt arbejde på vores humanitære projekter i Senegal kræver et middel kendskab til fransk og engelsk. Hvis du ønsker det kan du tage et sprogkursus før eller under dit projektophold for derved at styrke dine franske sprogkundskaber. Du kan også kaste dig ud i det lokale sprog, wolof, og få en ultimativ lokal oplevelse.

Frivilligt arbejde med børn i Senegal

Frivillig og senegalesisk dreng

Arbejdet på Talibéscentret er fokuseret på fire områder: uddannelse, sundhed, sport/fritid og renovering/praktisk arbejde. Vores frivillige følger et tilrettelagt skema for at sikre at børnene lærer om alle fire fokusområder. Du kan blive involveret i følgende aktiviteter:

 • administration af sundhedsområdet,
 • uddeling af mad,
 • hygiejne,
 • kreative aktiviteter, såsom sport, lege, spille, og tegne.

Centret er vitalt for at børnene stadig er en del af samfundet, og for at de kan holde sig sunde og lære basale færdigheder som kan hjælpe dem videre i livet. Du vil få fuld støtte fra uddannet personale på centret under hele dit projekt.

Talibés-børn i Senegal

De lokale børnehaver er åbne fra kl 8.30 til kl 13, og har børn i alderen 3-6 år. Mange forældre prioriterer at sende deres børn i børnehave, og det er derfor ikke usædvanligt at enkelte klasser har op til 45 børn. Udover at være underbemandede har børnehaverne ofte dårligt uddannet personale, som ikke har meget forstand på at arbejde produktivt med så mange børn.

Som frivillig kan du arbejde sammen med det lokale personale, men du kan også arbejde selvstændigt med mindre grupper af børn, hvor I laver specifikke aktiviteter. Du vil hovedsagligt være med til basale undervisningsaktiviteter såsom at lære børnene tal og gloser på engelsk og fransk samt arrangere sportsaktiviteter. 

Du vil spille en vigtig rolle ved at udvide det lokale personales repertoire af sanglege, lege og aktiviteter. Du vil i særdeleshed få børnenes opmærksomhed, hvis du forbereder forskellige billedkunstaktiviteter. På flere af vore humanitære projekter i Senegal er basal undervisning et element af arbejdet.

Kulturen er så utrolig givende, det er virkelig beundringsværdigt, hvor meget de støtter hinanden, og hvor åbne de er over for én. Helt klart et punkt, hvor vi godt kunne lære af dem.
Anina, frivillig

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Senegal har vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Frivilligt arbejde på børnehjem

Vores frivillige har igennem årene arbejdet med børn på børnehjem i Senegal. De frivillige har gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår. Men vi har de sidste mange år langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem.

Dette betyder at i stedet for at arbejde på børnehjem i Senegal, vil frivillige arbejde i dagcentre, børnehaver, skoler eller støttegrupper for ældre og mødre med babyer

Senegal Care Management Plan Børnebeskyttelsespolitik
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲