You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Humanitært arbejde i Samoa

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Apia og omegn
  • Rolle: Du arbejder sammen med lokale medarbejdere om at styrke børns udvikling og nå vores fælles mål i Care Management Plan ved hjælp af forskellige læringsaktiviteter.
  • projekttype: Børnehaver, centre for handicappede og hjem for misbrugsofre
  • Aldersgruppe: 3+ år
  • Indkvartering: værtsfamilier
  • Priser: Fra 14.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Lokale børn i Samoa

Samoa er et land med gamle traditioner og stærke kulturelle rødder. Selvom Samoas paradislignende strande tiltrækker mange turister, befinder landet sig stadig på FN’s liste over de mindst udviklede lande i verden, og især i byerne kan man se hvorfor.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, som professionel, sammen med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

Vores humanitære projekter foregår i og omkring Samoas hovedstad, Apia, som ligger på den nordlige kyst af øen, Upolu. Du kan arbejde som frivillig i børnehaver, på handicapcentre og på centre for misbrugsofre.

Frivilligt arbejde med børn i Samoa

Sol, sand og vand i Samoa

Når du arbejder i en af børnehaverne, hjælper du det lokale personale med det daglige arbejde. Du hjælper med at se efter og passe børnene. Du kan udnytte dine kreative evner ved at tegne og male sammen med børnene. Du kan også lege, spille og lære børnene nye sange.                                   

Arbejdet med handicappede børn kan være meget krævende, men mindst lige så belønnende. Når du tilbringer tid sammen med et barn med særlige behov, er du i høj grad med til at fremskynde barnets fremskridt, og det uanset om du hjælper barnet med at skrive dets eget navn eller I leger en leg i haven.

Vi samarbejder også med Samoa Victim Support Group, som giver husly og støtte til ofre for vold i hjemmet og seksuelle overgreb. Ofrene der opsøger et af de tre centre, har ofte ikke andre steder at tage hen og de sætter pris på al den støtte de kan få.

Du vil tilbringe tid sammen med yngre mødre og hjælpe dem med at passe børnene ligesom at du vil være med til at undervise de børn, der ikke kan gå i skole. Du hjælper også med at rådgive om sundhed og hygiejne. Du vil være en støtte for det faste personale i det daglige arbejde.

Hver uge arrangerer Projects Abroad et aktivitetsprogram for børn, der er nødsaget til at sælge varer på gaden indtil meget sent om aftenen, da deres familier afhænger af deres indtjening. Disse børn er mellem 7 og 17 år gamle og har levet et hårdt liv.

Men engang om ugen har de mulighed for at få et frirum, når de møder op ved vores kontor i Samoa, hvor frivillige laver lektier, synger sange eller leger med dem. Målet med programmet er at give børnene trygge rammer, hvor de kan grine, pjatte og bare være børn. Vi prøver også at få dem til at forstå vigtigheden i at gå i skole og give dem til redskaber, der forhåbentligt kan få dem væk fra gaden i fremtiden.

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Samoahar vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Frivilligt arbejde på børnehjem

Vores frivillige har igennem årene arbejdet med børn på børnehjem i Samoa. De frivillige har gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår. Men vi har de sidste mange år langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem.

Dette betyder at i stedet for at arbejde på børnehjem i Samoa, vil frivillige arbejde i dagcentre, børnehaver, skoler eller støttegrupper for ældre og mødre med babyer

Samoa Care Management Plan Børnebeskyttelsespolitik
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲