You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Rumænien

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Brasov
  • Rolle: Du hjælper lokale medarbejdere med at yde omsorg for børn og ældre og praktiske opgaver på projektet
  • projekttype: Centre for handicappede og dagcentre
  • Aldersgruppe: 3-16 år
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 16.650 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores humanitære projekter foregår i Brasov. Trods den internationale bevidsthed om rumænske forældreløse børns tilstand er der stadig mange omsorgssvigtede børn i landet, der har brug for daglig opmærksomhed og hjælp.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne.

Frivilligt arbejde med børn i Rumænien

Som frivillig på et af vore humanitære projekter kan du arbejde frivilligt i daginstitutioner, centre for ældre mennesker og på et hjem for handicappede børn og voksne.

Uanset hvilket projekt du ønsker at arbejde på, vil din tid og din indsats blive højt værdsat. Uanset om du arbejder med store eller små, er din vigtigste og fornemste rolle at give dem opmærksomhed, støtte og stimulans.

Især børnene har brug for opmærksomhed og omsorg. Det lokale personale har ganske enkelt ikke ressourcer til at give det enkelte barn den personlige kontakt som er så vigtig for dets videre sociale udvikling, og her spiller du som frivillig en stor rolle.

Du er meget velkommen til at arrangere aktiviteter selv. Tidligere frivillige på humanitære projekter i Rumænien har hjulpet med organisere lege, spil og sjove fysiske aktiviteter, som børnene elsker. Du kan også hjælpe med lektiehjælp, basal engelskundervisning, håndarbejde, sange, sport, og hvad der nu ellers kan laves af aktiviteter.

Alle frivillige på humanitære projekter i Rumænien skal gennemgå et sundhedstjek og desuden kunne fremvise en ren straffeattest for at vise, at man kan arbejde direkte med børn.

Dette kan nemt klares hos din læge, samt på politistationen, og vi vil informere dig nærmere om dette når du ansøger. Bemærk dog, at det kan tage op til 40 dage at få godkendt disse papirer.

Min primære opgave i forhold til børnene var altså at udvise individuel opmærksomhed og prøve at skabe glæde og smil i deres tilværelse, virkelig at ville hvert enkelt barn. Men børnenes lyse sind gjorde mit arbejde nemt.
Stefan, frivillig

Frivillig på humanitært projekt i Rumænien

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Rumænien har vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Frivilligt arbejde på børnehjem

Vores frivillige har igennem årene arbejdet med børn på børnehjem i Rumænien. De frivillige har gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår. Men vi har de sidste mange år langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem.

Dette betyder at i stedet for at arbejde på børnehjem i Rumænien, vil frivillige arbejde i dagcentre, børnehaver, skoler eller støttegrupper for ældre og mødre med babyer

Romania Care Management Plan Børnebeskyttelsespolitik
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲