You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Byggeprojekt i Senegal

Oversigt
  • Placering: St. Louis
  • Rolle: At hjælpe med at bygge, male og møblere skoler og hjem
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 1 uge
  • Startdato: Fleksibel

Frivillige renoverer skoler og hjem

Senegal er et udviklingsland i det vestlige Afrika, og landet har et massivt behov for både at modernisere infrastrukturen og etablere bedre levevilkår i mange områder. Mange senegalesere lever under meget fattige kår og uden selv de mest basale hygiejne- og sanitetsforhold.

På byggeprojektet i St Louis i Senegal kan du derfor være med til at forbedre levestandarden i lokale samfund, og resultaterne af dit arbejde vil bestå længe efter, at du er rejst hjem igen.

Alle frivillige uanset baggrund kan hjælpe til på byggeprojektet, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne. Du skal dog være i fornuftig fysisk form og forberedt på at arbejde under skiftende vejrforhold.

Det er en stor fordel med et middelgodt kendskab til fransk. Hvis du ønsker det kan du tage et sprogkursus før eller under dit projektophold for derved at styrke dine franske sprogkundskaber. Du kan også kaste dig ud i det lokale sprog, wolof, og få en ultimativ lokal oplevelse.

Din rolle på projektet

Frivillige hjælper til med at bygge og renovere skoler og hjem i fattige lokalsamfund. Det giver lokale indbyggere et nyt og væsentligt bedre hjem, ligesom at skolebørnene får bedre undervisningsfaciliteter.

Det er hovedsageligt lokale gadebørn, også kendt som talibés, fattige familier, enlige mødre, enker, og skolebørn som får gavn af dette projekt.

Frivillige arbejder sammen med en lokal byggeleder, og du kan forvente at hjælpe til med malerarbejde, indretning, og renovering af herberg, klasselokaler, tage og mure.

Teknikken er simpel og passende for områder med begrænsede midler. For eksempel er elektricitet ikke en nødvendighed, og der kræves kun små mængder vand og cement.

Frivillige arbejder mandag til fredag. Arbejdsdagen starter kl 9, og kl. 12 er der frokostpause indtil arbejdet genoptages kl. 15.30-18.30. Det er varmt i Senegal, så frivillige arbejder ikke i den værste middagshede.

En børnehave i et fattigt kvarter skulle friskes op. Arbejdet bestod primært i at lukke huller i vægge med cement og spartel, hvorefter vi malede. De første to uger arbejdede vi om eftermiddagen, hvor vi stort set nåede at færdiggøre et helt klasseværelse hver dag.
Mathias, frivillig

 

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲