You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Byggeprojekt i Ghana

Oversigt

Du har mulighed for at se fysiske resultater af dit frivillige arbejde, når du arbejder på et byggeprojekt i Ghana. Vores projekter foregår i mindre lokalsamfund i Akuapem Hills.

Mange af områdernes beboere lever i huse af meget ringe stand, og disse projekter hjælper dem til at flytte ind i nye hjem af bedre kvalitet. Du vil således blive en vigtig del af et lokalsamfunds udvikling, og du vil få et unikt indblik i et ghanesisk lokalsamfund.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle som frivillig

Frivillige på byggeprojekt i et lokalsamfund i Ghana

Sammen med andre volontører og lokale indbyggere bygger I simple huse til familier samt klasseværelser til de lokale skoler. Arbejdet involverer også renovering af nuværende bygninger. Når projekterne fokuserer på at bygge skoler vil du være med i denne proces: helt fra starten hvor et fundament støbes til den færdige bygning står klar og de taknemmelige elever kan flytte ind.

Husene og skolerne bygges ved hjælp af en presse som blander mudder og vand, og blandingen tørrer derefter i solen. Som frivillig vil du hjælpe til med denne proces samt med at bygge murene og male de færdige bygninger og huse. Et hus tager i gennemsnit en måned at bygge færdigt, men et klasselokale kan tage længere. Du kan blive involveret i at designe områdets landskaber samt at male lokale skoler og renovere klasselokaler. Arbejdet finder sted tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen for at undgå den hede middagssol så du vil have rigeligt med tid til at involvere dig i det øvrige lokale liv.

Puhh... Spørg bare, hvis du har brug for at låne ømme muskler, svedperler eller solskoldninger... Men det var det hele værd. For når du deltager i byggeprojektet, så omgiver du dig med de mennesker, som senere skal benytte bygningerne. Og hold nu op, hvor er de bare taknemmelige. Og de glæder sig.
Katrine, frivillig

Dette projekt er en god mulighed for at bo og arbejde i et afrikansk landsbysamfund, og mange frivillige benytter denne mulighed for at komme helt ind til hjertet af Ghanas fascinerende kultur. Sammen med dit byggeprojekt kan du en dag eller to om ugen arbejde på en Model Farm, hvor du vil hjælpe med at dyrke frugter og grøntsager samt holde diverse husdyr (for eksempel kaniner og marsvin). Formålet med farmen er at undervise lokale børn såvel som voksne i vigtigheden af en næringsholdig kost samt i hvordan man kan dyrke sin jord på en bæredygtig måde.

Du bruger ikke kun tid på at arbejde. Mange frivillige har også hjulpet til i børnehaver eller spillet fodbold med skolebørnene, når dagens arbejde er fuldført. Der er også gode muligheder for at udforske lokalområdet på egen hånd i weekenden. Vi har altid mange frivillige på vores forskellige projekter i Ghana, og sammen rejser de rundt i landet. Det er for eksempel muligt at besøge nabolandet Togo!

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲