You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med arkæologi i Peru

Oversigt

Frivillige på arkæologi-projektet i Peru

Inka- og Wariprojekt

Projektet er placeret nær byen Lucre, 40 minutters kørsel fra bymidten af Cuzco. Byen ligger i Lucredalen, og arbejdet vi udfører er fokuseret på arkæologi. Et af de langsigtede mål med arkæologiprojektet er udforskning og kortlægning af uregistrerede områder i Pikillaqta National Park.

Frivillige arbejder sammen med lokale arkæologer: Jhon Valencia Cordoba er overordnet projektledende arkæolog, mens Delsi Espinoza Masias er den arkæolog der er tilknyttet vores nuværende arkæologiprojekter. Derudover er Daniel O’Shea projektkoordinator og har arbejdet på projektet i flere år.

Frivillige på vores arkæologiprojekt vil blive indlogeret hos værtsfamilier i byen Cuzco, og tager sammen med vores lokale personale bussen til og fra arbejde hver dag.

Frivillige og personale vil ved slutningen af hver arbejdsdag forlade udgravningspladsen sammen og vende tilbage til Cuzco. Arkæologisk arbejde består bla. af udforskning af nye potentielle områder, kortlægning, udgravning, rengøring og vedligeholdelse af udgravningsstedet og klassificering af kulturgenstande.

Frivillig laver materiale til undervisning i lokalsamfundet

Din rolle på projektet

Mandag og onsdag forbereder I udgravningsarbejde i Unocochayok og Tantaestancia, hvor I vil arbejde med registrering ved brug af kort og gps, rydning af tilgroede områder, kortlægning af udgravninger og etablering af stier. I vil også tage på vandreture for at udforske området yderligere.

Om tirsdagen arbejder I med vedligeholdelse af arkæologiske monumenter, hvor I fjerner tilgroede planter, rydder stier i området og hjælper med at lave infotavler.

Torsdag og fredag vil du udføre kontorarbejde, som bl.a. kan bestå i at klassificere forskelligt keramik, arbejde på lokale museer og lokalt hjælpearbejde. Der vil være arkæologiske præsentationer for frivillige en gang om ugen på arbejdsdage, og herudover vil frivillige have mulighed for at deltage i et ugentligt Projects Abroad socialt arrangement.

Vejrforhold
I løbet af de vådere måneder af året, vil det ikke være muligt at fortsætte med udgravningsarbejdet. Størstedelen af det arkæologiske arbejde foregår indendørs. Aktiviter vil bla. bestå af: rengøring og systematisering af materiale, udarbejdning af tegninger og registrering af materiale inden den endelige fremvisning for Kulturministeriet i Peru.

Projektet foregår hovedsagligt udenfor, så du skal være klar til at arbejde i varme temperaturer hele dagen. Det er ligeledes fysisk arbejde, så du skal være i fornuftig form for at være med.

Frivillige arbejder på en inka-sti i Peru

Øvrige aktiviteter
Du vil lære en masse om arkæologi i Peru på dette projekt. Vores lokale personale afholder således oplæg og præsentationer om relevante emner hver uge, ligesom at I også vil besøge andre arkæologiske områder og museer som en del af jeres research.

En gang om måneden tager I ud i lokalsamfundet for at hjælpe til med stort og småt. Det kan f.eks. at male en skole, reparationsarbejde hos en lokal samarbejdspartner, uformel engelskundervisning på en skole, eller lignende.

Glæd dig til at arbejde på et fascinerende projekt i smuk natur. Du er helt sikkert træt efter en lang arbejdsdag, men vi lover, at du vil glæde dig at komme i gang igen næste dag!

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲