You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med arkæologi i Peru

Oversigt
  • Placering: Lucredalen, Cuzco
  • Rolle: At arbejde sammen med lokale arkæologer om forskellige opgaver
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivillige på arkæologi-projektet i Peru

Inka- og Wariprojekt

Inkaerne nåede at etablere et af verdens største og rigeste samfund i Sydamerika. Alligevel varede inkaernes herredømme ikke mere end et par hundrede år indtil 1500-tallet, hvor spanierne erobrede store dele af Sydamerika.

På dette arkæologiprojekt hjælper du med at udforske fortiden og lærer endnu mere om inkaerne.

Projektet er placeret nær byen, Lucre, 40 minutters kørsel fra bymidten af Cuzco. Byen ligger i Lucredalen, og arbejdet vi udfører, er fokuseret på arkæologi. Et af de langsigtede mål med arkæologiprojektet er udforskning og kortlægning af uregistrerede områder i Pikillaqta National Park.

Frivillige arbejder sammen med lokale arkæologer og personale fra Projects Abroad, som har flere års erfaring inden for området. Det arkæologiske arbejde består bl.a. af udforskning af nye potentielle områder, kortlægning, udgravning, rengøring og vedligeholdelse af udgravningsstedet og klassificering af kulturgenstande.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne. Vi garanterer store oplevelser.

Din rolle på projektet

Mandag og onsdag forbereder I udgravningsarbejde i Unocochayok og Tantaestancia, hvor I vil arbejde med registrering ved brug af kort og gps, rydning af tilgroede områder, kortlægning af udgravninger og etablering af stier. I vil også tage på vandreture for at udforske området yderligere.

Om tirsdagen arbejder I med vedligeholdelse af arkæologiske monumenter, hvor I fjerner tilgroede planter, rydder stier i området og hjælper med at lave infotavler.

Torsdag og fredag vil du udføre kontorarbejde, som bl.a. kan bestå i at klassificere forskelligt keramik, arbejde på lokale museer og lokalt hjælpearbejde. Der vil være arkæologiske præsentationer for frivillige en gang om ugen på arbejdsdage, og herudover vil frivillige have mulighed for at deltage i et ugentligt Projects Abroad socialt arrangement.

I løbet af de vådere måneder af året vil det ikke være muligt at fortsætte med udgravningsarbejdet. Størstedelen af det arkæologiske arbejde foregår indendørs. Aktiviteter vil bl.a. bestå af: rengøring og systematisering af materiale, udarbejdning af tegninger og registrering af materiale inden den endelige fremvisning for Kulturministeriet i Peru.Frivillige arbejder på en inka-sti i Peru

Projektet foregår hovedsagligt udenfor, så du skal være klar til at arbejde i varme temperaturer hele dagen. Det er ligeledes fysisk arbejde, så du skal være i fornuftig form for at være med.

Du vil lære en masse om arkæologi i Peru på dette projekt. Vores lokale personale afholder således oplæg og præsentationer om relevante emner hver uge, ligesom at I også vil besøge andre arkæologiske områder og museer som en del af jeres research.

En gang om måneden tager I ud i lokalsamfundet for at hjælpe til med stort og småt. Det kan f.eks. være at male en skole, reparationsarbejde hos en lokal samarbejdspartner, uformel engelskundervisning på en skole, eller lignende.

Glæd dig til at arbejde på et fascinerende projekt i smuk natur. Du er helt sikkert træt efter en lang arbejdsdag, men vi lover, at du vil glæde dig at komme i gang igen næste dag!

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲