You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Zanzibars to verdener: Stone Town og strandliv

  Kommentarer

06. juni 2017Zanzibars, Natur, Kultur, Stone Town
Forfatter og foto: Caroline Fuglsig Leidesdorff


Når snakken falder på Zanzibar, tænker mange sikkert på et solrigt paradis med turkisblåt hav og lækre hoteller.

Det er heller ikke forkert. Strandene rundt om Zanzibar er noget af smukkeste, jeg nogensinde har set. Men øgruppen øst for Tanzanias kyst er lang mere end strandløver, solparaplyer og sandstrande. Og hvis du opsøger det, står en parade af kulturoplevelser i kø for at blive oplevet.

En dukkert i Det Indiske Ocean er et absolut must, hvis du er på Zanzibar. Foto: Caroline Fuglsig Leidesdorff

På den vestlige side af Unguja, den største af øerne i Zanzibar, ligger Stone Town. Her bor godt 200.000 mennesker, hvilket gør byen til øgruppens største. Hvis du vil opleve mere end blot den smukke udsigt fra dit badehåndklæde, er det her stedet for dig.

Lad os begynde med den gamle bydels ydre rammer, der består af stemningsfulde, smalle gader, hvor du aldrig helt kan regne ud, hvad der venter rundt om hjørnet. Her pladsen lille og folkemængden tæt, og du kommer bogstaveligt talt helt tæt på lokalbefolkningen. Her er rig mulighed for at købe alt fra lokale krydderier til håndskårne skakbrikker, og med et godt humør og en smule tålmodighed kan du få slået en god handel af med den tanzanianske gadesælger.

Gå endelig heller ikke glip af den smukke havnepromenade, der særligt ved solnedgang er helt utrolig. En kold øl – her kan jeg især anbefale lokale specialøl som for eksempel Safari og Kilimanjaro – og aftensmad fra en af de mange små madboder sætter prikken over i’et efter en lang, oplevelsesrig dag i Stone Town.

Nyd en af de populære lokale øl, mens du ser solen gå ned over Stone Town. Foto: Caroline Fuglsig Leidesdorff

Mærk historiens vingesus

Zanzibar var knudepunkt, da handlen med afrikanske slaver var på sit højeste. Her solgte og opkøbte man mænd, kvinder og børn på grusom vis, og arene fra Tanzanias mørkeste tid kan stadig ses. På pladsen, hvor slaverne blev solgt, kan du se de oprindelige lænker, slaverne havde om halsen, mens de blev slået og ydmyget. De, der brød grædende sammen først, blev solgt billigst. Slavemuseet, der ligger lige ved siden af pladsen, er en oplevelse, du aldrig vil glemme. Her kommer Zanzibars mørke kapitel helt ind under huden på dig, og jeg kan garantere, at du forlader museet med en helt ny forståelse for, hvorfor slavetiden den dag i dag stadig er et emne, der diskuteres.

Zanzibar var et knudepunkt under slavehandlen. Mindet om en dyster tid skal opleves i Stone Town. Forbered dig på at blive rørt over de tragiske menneskeskæbner. Foto: Caroline Fuglsig Leidesdorff

Hvis du har tid, kan en krydderisafari også anbefales. Her tager en guide dig med ud og ser, hvor nogle af de krydderier, du garanteret har stående hjemme i køkkenet, kommer fra. Du lærer også om processen, fra planterne høstes, til de står på hylderne i supermarkedet. Husk at undersøge markedet grundigt, inden du vælger en guide. På den måde sikrer du dig, at du ikke bliver snydt med en for høj pris, og at kvaliteten af turen er i top.

Fantastisk naturliv

Selvom Stone Town er en oplevelse, der gør indtryk og sætter aftryk, betyder det ikke, at østsiden er mindre fantastisk. Stranden er helt enestående, og det turkisblå hav findes måske ikke smukkere. På stranden er der gode muligheder for at finde smukke konkylier, og langs vandkanten er der små, lokale restauranter, hvor du kan smage på klassiske tanzanianske retter. Husk at bestille bord på The Rock – en helt enestående restaurant, som ligger på en klippe ude i vandet.

Du kommer derud ved at sejle i en lille båd roet af lokale unge mænd. Udover at maden er til et 12-tal, er udsigten skøn, og at afslutte frokosten med en drink på restaurantens terrasse med udsigt over Det Indiske Ocean sætter prikken over i’et. Hvis du interesserer dig for livet under havets overflade, har du desuden gode muligheder for at dykke og snorkle på Zanzibar, hvor det vrimler med flotte fisk og smukke koraller.

Gå ikke glip af en frokost på den berømte restaurant The Rock. For at komme dertil skal du sejle i en robåd. Foto: Caroline Fuglsig Leidesdorff

Uanset om du får set begge sider af det kontrastfyldte Zanzibar, eller du vælger kun at besøge én af de to verdener, er der ingen tvivl om, at du får en uforglemmelig tur, hvor du kommer til at opleve den smukkeste natur og tanzanianernes berømte gæstfrihed. Så pak kufferten og skynd dig at tage af sted!

Del artiklen:

Glem ikke at sprede ordet og fortæl endelig, hvad du synes om bloggen!

Søg i bloggen efter kategori

Søg i bloggen

Følg os

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Søg i bloggen

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed

Søg i bloggen efter kategori

Tilbage til toppen ▲