You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Dykning - Flyt grænser og verden bliver større

  Kommentarer

08. september 2015Rejsetips, Kultur, Natur
Forfatter: Rikke Christenen


Grænser kan være svære at flytte men når vi rykker bare en smule på dem er der eventyr at hente. Sådan var det i hvert fald for mig da jeg flyttede mine grænser og en ny verden åbnede sig for mig. I dag ville jeg ikke have været foruden. Jeg ærgrer mig kun over, at jeg ikke gjorde det før.

Luft under vand

Foto: Rikke Christenen

Frygt kan være mange ting. Men den kan være hæmmende, skræmmende og til tider altoverskyggende. Min frygt var vandet.

Mange mennesker er vandhunde fra barnsben – andre not so much. Jeg har egentlig altid været glad for at gå i vandet, tage på stranden, bade, osv., men har også haft en helt naturlig respekt for vandet. En uheldig oplevelse i et badeland i Sverige som 7-årig som næsten endte i en drukneulykke satte dog sine varige spor i mig. En frygt der gjorde visse vandaktiviteter besværlige.

Bevares, jeg lærte at svømme til husbehov og gik stadig i vandet, men jeg lignede bestemt ikke én, som var i sit rette element. Alt der medførte at få hovedet under vand kunne fremkalde nærmest panikagtig reaktion i mig.

Alt OK fra Rikke

Foto: Rikke Christenen

På trods af det har jeg altid haft en kæmpe fascination for havet og livet i det. Særligt hajer har min store interesse, så min mindre vandskræk var en kæmpe hæmsko, når nu man var fascineret af alt under havets overflade.

I mange år kunne jeg holde mig beskæftiget med bøger og programmer om hajer og verdens koralrev, men en dag blev nysgerrigheden for stor og jeg begyndte søgningen efter en dykkerskole, som havde erfaring med folk med ”vandskræk” og som ikke gjorde sig i 5 dages kurser med alt for mange deltagere på.

Mit valg faldt på Højdyk i Vanløse, hvor ejeren Michael foruden en imponerende erfaring med både erhvervsdykning og fritidsdykning havde en enorm tålmodighed og formåede at gøre mig helt rolig. Han lod mig tage så mange dyk som jeg havde behov for og desuden kunne han køre ganske små hold.

Dykkere på tur

Foto: Rikke Christenen

Første gang jeg skulle i var jeg sikker på, at nu var livet slut for mig og jeg var utroligt stresset. Jeg frygtede, at jeg aldrig ville komme til rigtigt at dykke. Efterhånden blev det bedre og en ny verden åbnede sig. Verden blev pludselig dobbelt så stor. Det var en ubeskrivelig følelse. Jeg følte pludselig at jeg havde levet i en begrænset kasse i mange år og der netop var én som havde åbnet låget.

Jeg elsker at rejse, har rejst en del og boet i udlandet og elsker stadig at rejse da mødet med nye kulturer og mennesker får mig til at føle mig i livet, men nu er der kommet en ekstra dimension på. En dimension i farver og nye former, hvor man er ”vægtløs” og kan vende i alle retninger og føle at tyngdeloven ikke længere gælder. Hvor man kan opleve fantastiske skabninger bevæge sig frit og se imponerende hajer glide majestætisk gennem vandet.

Jeg er for alvor hooked og forsøger at få nogle nye oplevelser med hver gang. Hver gang er der lige lidt tilvænning ved de første par dyk, men derefter kører det. Selvom der er mange ting at huske på er det efterhånden noget af det mest fredfyldte jeg kan forestille mig. Friheden er under vandet.

Flot dyreliv

Foto: Rikke Christenen

Min jagt på oplevelser under vandet har bragt mig til Borneo, Sydafrika, Galapagos, Honduras og ikke mindst til små steder rundt om i Danmark og der er stadig mange steder på listen.

Hvad end din begrænsning er, så kan jeg kun varmt anbefale dig at udfordre den – måske en ny verden også venter på dig et sted?

Er du ligesom mig interesseret i at opleve dykning kan jeg anbefale dig følgende:

  • Undersøg markedet for den type kursus der passer til dig og dit komfortniveau.
  • Find evt en god ven/veninde du kan tage kurset sammen med. Din buddy er din makker under vand og I skal også passe på hinanden.
  • Tag ned og mød instruktøren. Det er vigtigt at kemien passer, når du skal ud af din komfortzone.
  • Vær åben omkring din udfordring, så der er forståelse for, at ting måske skal ske i et andet tempo.
  • Kast dig ud i det, men husk at have respekten med – det er ikke det samme som frygt. Du kan meget mere end du tror og du vinder så meget ved at udfordre dig selv.
  • Hold det ved lige. At tage et kursus giver dig kun adgang til vandet. Det er nu rejsen begynder for alvor.

Hvis du vil vide lidt mere har vores kollega skrevet et blogindlæg med 8 gode råd omkring Scubadykning her: http://www.mytripblog.org/pg/blog/paularabeling/read/371229/8-things-you-should-know-about-scuba-diving

God fornøjelse!

Del artiklen:

Glem ikke at sprede ordet og fortæl endelig, hvad du synes om bloggen!

Søg i bloggen efter kategori

Søg i bloggen

Følg os

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Søg i bloggen

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed

Søg i bloggen efter kategori

Tilbage til toppen ▲