You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

10 fremragende grunde til at besøge Togo

  Kommentarer

29. oktober 2015Rejsetips, Afrika, Natur, Kultur, Historie


Togo trækker ikke mange overskrifter i det danske medier, og det er generelt min opfattelse, at danskerne ikke har synderligt stort kendskab til det lille land i Afrika. Det gør vi hermed noget ved, og præsenterer vores bud på en top 10 over oplevelser i Togo! De rien!

1. Besøg de lokale markeder

Lokalt marked i Togo

I hovedstaden, Lomé, finder du Grand Marché (som betyder stort marked) er en sand labyrint af boder, stande og smågader i midten af byen. Her kan du for alvor mærke Lomés energi og byens liv året rundt. Der er knald på dagen lang, og du hører konstant ”ago ago” (jeg skal forbi) eller ”esi esi” (vand, vand). Det er enormt charmerende men også hektisk, så du orker nok ikke at bruge hele dagen på marked.

2. Vandfaldene i Kpalimé

Vandfald i Togo

Kpalimé ligger kun et par timers kørsel fra hektiske Lomé, men det er som at ankomme til en hel anden verden. I Kpalimé finder du noget af det smukkeste scenarie i Togo med store skovdækkede bakker (uden for den tørre sæson) klar til vandreture, og smukke vandfald som bare venter på at du hoppe i.

3. Voodoo i Togoville

Togoville og voodoo

En halv times kørsel fra Lomés centrum finder du en by af stor historisk og religiøs betydning. Den nemmeste transportmetode dertil er i en kano lavet af en udhulet træstamme. Så er stemningen lige som også på plads!

Efter en fredfyldt sejltur igennem søens stille vande kommer du til Togoville, som er en højborg for voodoo i Togo. Her ser du adskillige statuer og feticher som bevidner, at voodoo sandelig stadig praktiseres i området.

Kombinér turen med et besøg i slavehuset i Agbodrafo, hvor slaverne ventede på de slaveskibe som skulle bringe dem over Atlanten, og så er du godt inde i Togos fascinerende kulturhistorie.

4. Kig på flodheste

Flodheste i flod i Togo

Rejs til den relativt ukendte by, Ayeye, og se nærmere på noget af Togos eksotiske natur- og dyreliv, heraf flodheste. Er du på vej nordpå, kan du besøge Mango som er hjemby for en sø som er et yndet vandhul for tørstige flodheste.

5. Test den lokale transport

Lokale chauffører venter på kunder i Togo

Hop på en motorcykel-taxa, som er det mest brugte transportmiddel i Togo. De er også kendt som Zemidjan, og efter en køretur vil du finde almindelig transport særdeles kedelig. Der skal pruttes om prisen, men så er du også klar til at køre slalom igennem byens trafik. Det er en ganske befriende oplevelse og skal da prøves!

6. Brug tid i nationalparkerne

Abe i nationalpark

Vestafrikas natur har ikke det samme storslående ry som Østafrikas, men det gør det sandelig ikke mindre spændende. I Sarakawa-reservatet tæt på den rolige by, Kara, bor der masser af zebraer, bøfler, antiloper og forskellige fuglearter.

Længere nordpå finder du Malfakassa-bjergene, hvor Fazap-Malfakassa nationalpark præsenterer det mest forskelligartede landskab i Vestafrika. Her ser du et spændende mix af skov, klipper, savanne og vandfald. Nationalparken er også hjem for mange dyrearter og frodig vegetation, og er ganske berettiget et fredet område.

7. Besøg Koutammakous Tamberma Dal

mudderhytter i Togo

Det tætteste du kommer på et klassisk turiststed i Togo samt listet på UNESCO’s Verdensarvsliste er Koutammakous Tamberma Dal, som byder på huse og bygningsværker som nærmest ligner gamle fæstninger, og det i hele finder sted i et fabelagtigt bjerglandskib. Disse ”tamberma”-bebyggelser symboliserer i høj grad Togo, og bestemt et besøg værd.

8. Toppen af verden ved Nano og Maproug-grotterne

Plateau og grotter i Togo

Længere nordpå kan du tage på vandretur i et af de mest spektakulære områder i Togo: Nano og Maproug-grotterne, som var beboede fra det 17. århundrede til det 19. århundrede. Uden for byen Dapaon byggede huleboere hjem i Mount Semoos klipper. Vandreturen går gennem bomuldsmarker, højt græs, op på klippeafsatser og så står du pludselig med en forrygende udsigt over det omkringliggende platou! Turen er dog ikke for vandrende med højdeskræk.

9. Slap af ved stranden

Togo har mange flotte strande

Togo har nogle smukke badestrande, og trænger du til en dags afslapning er en strandtur helt oplagt. De mindre byer Baguida og Avepozo byder på uberørte sandstrande, hvor du i fred og ro kan lade op. Tæt på komplet idyl med skygge under kokospalmer og udsigt til lokale fiskerbåde og så finder du altså ikke mere fredfyldt afslapning. De private strande giver dig fred og ro fra folkemylderet.

10. Besøg naboerne

Gammelt fort i Ghana

Okay, det er ikke i Togo, men det er værd at huske på, at Togo er et lille land, og derfor kan du nemt og relativt hurtigt besøge nabolandene, Ghana og Benin, som grænser op til Togo. Skulle du få lyst til en afstikker, så kan du hoppe på en bus og tilbringe et par dage hos naboerne i øst eller vest.

Del artiklen:

Glem ikke at sprede ordet og fortæl endelig, hvad du synes om bloggen!

Søg i bloggen efter kategori

Søg i bloggen

Følg os

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Søg i bloggen

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed

Søg i bloggen efter kategori

Tilbage til toppen ▲