You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med IT i Sri Lanka

Oversigt

Vi har doneret computerudstyr til en lang række skoler i fattige områder for at medvirke til at forbedre undervisningen og kendskabet til computere.

Som børn i de fleste andre lande er de srilankanske børn fascinerede af og nysgerrige på computere og IT. Som frivillig underviser i IT kan du ved at undervise børn og unge i programmer som for eksempel Word og Excel give børn og unge en mulighed for at forbedre deres fremtidsmuligheder.

Vi har tre projekter med frivilligt arbejde inden for IT i Sri Lanka. Du kan arbejde vores eget Projects Abroad IT-center eller undervise i IT på en lokal skole. Endelig kan vores kvindelige frivillige undervise i IT på et børnehjem for piger.

IT undervisning i Sri Lanka

Projects Abroad kører sit eget IT-undervisningscenter i Panadura, hvortil børn fra kommer langsvejs fra for at blive undervist af vores frivillige. På undervisningscenteret undervises børnene også i engelsk og der er mulighed for at kombinere din IT-undervisning med undervisning i andre fag.

Der er også mulighed for at kombinere din it-undervisning med andre fag på Sri Lankas sydvestkyst i byerne Panadura og Negombo. Det kan for eksempel være engelskundervisning, hvor du fokuserer mere på samtale-engelsk og udtale end teori og grammatik.

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

For eksempel lavede jeg en del af undervisningsmaterialet, eksamener samt et udvidet arkiveringssystem til de materialer der var til rådighed. Man fik hurtigt en følelse af, at der var brug for en og det gjorde arbejdet både vigtigt og givende.
Camilla, frivillig

Din rolle som frivillig

Bestået klasse på IT projekt

Udover at være i stand til selv at bruge en computer og have kendskab til office-pakken er der ingen krav til kvalifikationer for som volontør at kunne deltage i dette projekt. Hvis du har særlige kompetencer indenfor området er der dog også brug for frivillige, som kan være med til at udvikle databaser og assistere med vedligeholdelsen af computere og programmer.

Dine opgaver som frivillig kan være alt fra at lære eleverne at tænde en computer til at bruge en mus til at forklare hvordan software som Word, Excel, og PowerPoint fungerer, samt vise dem viser hvordan man surfer på internettet og kommunikerer online. Der er lavet en undervisningsplan for eleverne, som du med hjælp fra en lokal engelsktalende lærer skal følge.

Lokale bliver undervist i IT

Ved at arbejde som ulandsfrivillig på et af vores IT-projekter møder du mange forskellige mennesker, og det er derfor en god måde at blive introduceret til lokalsamfundet på. Dine elever kan være meget forskellige og komme fra forskellige baggrunde, og du vil derfor møde en varieret gruppe mennesker.

Ønsker du at arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du have en arbejdstilladelse. Vi skal derfor bede dig sende os din ansøgning 5 måneder inden afrejse, idet det tager noget at får arbejdstilladelsen på plads.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲