You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning

Oversigt
Projektoversigt

Undervisning i Sri Lanka

Vil du hjælpe andre mennesker til en bedre fremtid? I Projects Abroad mener vi, at skolegang og uddannelse er stort og vigtigt skridt på vejen ud af fattigdom, og vi har derfor undervisningsprojekter i alle lande.

Stadigt flere udviklingslande får øjnene op for turisme som indtægtskilde, og derfor er der i mange lande en stor efterspørgsel i befolkningen efter engelskundervisning. Desværre kan udbuddet af engelskundervisning ikke matche efterspørgslen, og her kan du som ulandsfrivillig være med til at hjælpe lokale indbyggere med at få eller forbedre deres kendskab til engelsk.

På langt de fleste af vores undervisningsprojekter er det eneste krav, at du taler tilstrækkeligt godt engelsk til at kunne give basal undervisning. Ofte er skolernes fokus på samtaleengelsk, så ved at tale med eleverne på engelsk hjælper du dem med at forbedre deres udtale og sætningskonstruktion og dermed med at kommunikere på engelsk.

Hvor hjælper jeg?

Du kan arbejde med undervisning i alle lande og på en række forskellige projekter, og du er velkommen på følgende projekter:

  • skoler
  • børnehjem,
  • centre for gadebørn
  • skoler for handicappede
  • sprogskoler
  • aftenskoler
  • gymnasier
  • universiteter
  • landsbyskoler
  • forsamlingshuse

I nogle lande arrangerer vi selv undervisningsprojekter som køres af de frivillige, f.eks. Teacher Training-projektet i Peru. Vi underviser hovedsagligt skoleelever i alderen 5-18 år, men vi har også enkelte projekter hvor vi underviser voksne.  Ønsker du at arbejde med en bestemt aldersgruppe, så sig gerne til, så vi kan matche dig med det bedst passende projekt.

Du vil ofte opdage, at de eneste tilgængelige materialer er en tavle og noget kridt. Til gengæld kan du betragte dig selv som det vigtigste redskab i undervisningen. Eleverne vil altid gerne vide noget om dig. Mange af lektionerne vil give dig mulighed for at fortælle om dig selv og dit hjemland.

Hvad hjælper jeg med?

Mandlig frivillig underviser børn

Alt afhængigt af projekt vil du enten arbejde som hjælpelærer for en lokal lærer eller du vil får din egen klasse fra starten af dit projekt. Du arbejder typisk 25 timer som inkluderer klasseundervisning og forberedelsestid. Du kan altså både hjælpe med at tilrettelægge undervisningen og udføre den.

Det er ikke udsædvanligt at der er mere end 30 elever i en klasse, og en enkelt lærer kan ikke nå at hjælpe alle elever. Din tilstedeværelse vil både være et nyt og sjovt indslag i hverdagen og du vil især opleve hvordan du kan hjælpe flere elever videre med deres skolearbejde.

Mange frivillige vælger også at hjælpe til ved ekstra fag, eksempelvis sport, drama eller musik. Har du gode og sjove idéer til undervisningen eller læringsaktiviteter, er du altid meget velkommen til at diskutere dem med dine lokale kollegaer.

Støtte fra vores lokale personale

Du bør være forberedt på at undervisningsprojekterne ofte mangler struktur, og det kan være ganske frustrerende. Du vil ligeledes opdage at man i disse lande har en noget anden tilgang til undervisning. Vores lokale personale står klar til at hjælpe dig til rette på dit projekt, og du kan til enhver tid kontakte dem hvis du har brug for støtte.

På din MyProjectsAbroad vil du finde idéer og materialer til undervisningsaktiviteter, og ofte kan vores lokale personale også bidrage med tidligere erfaringer.

Vi afholder jævnligt workshops for vores frivillige på undervisningsprojekter. Her kan du mødes med din koordinator og andre frivillige for at diskutere problemstillinger og udveksle idéer til undervisningen.

Ofte involverer disse workhops information om kulturforskelle, og det kan hjælpe dig til bedre at forstå undervisningssystemet i det pågældende land. Det er vigtigt for os at du har den rette støtte til at udføre dit arbejde bedst muligt.

Kontakt os gerne for mere information om dine muligheder, og lad os finde det projekt hvor vi bedst kan udnytte din energi og engagement.

Børnebeskyttelsespolitik

Undervisning i:

Afrika
Latinamerika og Caribien
Asien og Stillehavet
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲