You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold inden for Sygepleje i Senegal

Oversigt
Projektoversigt

Vi arrangerer både frivilligt arbejde for sygeplejersker på dette projekt i Senegal. Du skal være uddannet sygeplejerske for være ulandsfrivillig på et af vores medicinske projekter i St. Louis. Derudover er det afgørende, at du taler og forstår fransk, idet det meste af personalet såvel som patienterne ikke taler engelsk. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus i fransk.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig behandler senegalesiske børn

Vi samarbejder med to institutioner i Senegal - den ene er et offentligt hospital, hvis personale består af kun to læger og seks sygeplejersker, men kan modtage op til flere hundrede patienter om dagen. Hospitalet har to hovedafdelinger, en general lægevidenskabelig afdeling og en graviditetsklinik. Inden for lægevidenskaben er der mulighed for at få erfaring med obstetrik, pædiatri, gynækologi, øre-næse-hals og mikrobiologi.

Din anden mulighed som frivillig er at arbejde på et Røde Kors-center, som tilbyder en drop-in service, således at de lokale har mulighed for at blive konsulteret i forbindelse med almene helbredsmæssige problemer. Centret kan også udføre mindre kirurgiske indgreb, afhængigt af hvorvidt der er tilstrækkeligt ledigt personale. Det kan dog være vanskeligt, idet centret ikke har råd til at ansætte mere end én læge og fire sygeplejersker.

I tillæg til disse projekter har du som frivillig mulighed for at hjælpe til på såkaldte outreachprojekter, hvor man tager ud til centre for gadebørn og hjælper disse i deres eget nærområde. Du skal som frivillig være forberedt på, at forholdene på hospitaler og centre er mere simple end hvad du er vant til, og behandlingerne vil nogle gange ikke være af de samme standarder, som vi ville forvente i Vesten.

Et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland. Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et Medicin & Sundhedsprojekt i fire uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Senegal Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲