You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold inden for Sygepleje i Ghana

Oversigt
Projektoversigt

Er du i gang med et sabbatår og overvejer du en fremtid inden for Medicin & Sundhed eller er du allerede i gang med en uddannelse og ønsker et spændende praktilophold i udlandet? Så kan du med fordel arbejde på et af vores medicinske projekter i Ghana. Er du færdiguddannet inden for et sundhedsfagligt område kan vi tilbyde praktisk arbejde inden for flere forskellige områder.

Vores sygeplejeprojekter foregår på hospitaler i Cape Coast. I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig på opsøgende medicinsk arbejde i Ghana

Du vil blive placeret på et travlt hospital hvor du arbejder med patienter med en række forskellige sygdomme. Små landsbyklinikker i Ghana mangler ofte de mest basale faciliteter, så du vil være i kontakt med patienter der ofte har rejst langt fra deres egen landsby for at nå et hospital med de nødvendige faciliteter.

Hospitalerne er godt udstyret efter lokale standarder og giver dig den fulde oplevelse af at yde lægehjælp i et udviklingsland. Du vil blandt andet komme i daglig kontakt med sygdomme, som man ikke normalt oplever i Europa. De fleste frivillige vælger at rotere mellem hospitalets forskellige afdelinger, såsom skadestue, pædiatri, dermatologi og kirurgi. Hvis du har specifikke ønsker om at blive længere på en bestemt afdeling, kan dette også arrangeres.

Frivillige deltager hver uge i såkaldte outreach-projekter, hvor du sammen med en ansat tager ud til en lokal skole, landsby eller børnehjem for at tilse samt behandle indbyggerne for mindre alvorlige sygdomme og sår. Til forskel fra tiden på hospitalet som hovedsageligt involverer observation, vil outreach-projekterne involvere dig aktivt i arbejdet.

På alle vores medicin- og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken. Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde du kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Jeg har set rigtig mange spændende ting, som man ikke støder på så ofte i Danmark. Jeg har oplevet alt fra børn der døde af dehydrering og den sorg det medfører, store skader efter bilulykker til fødsler og glade familier.
Stefanie, sygeplejestuderende i praktik

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, og er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at du deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲