You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Odontologi i Sri Lanka

Oversigt
Projektoversigt

Interesserer du dig for odontologi, er du uddannet eller overvejer du en karriere inden for faget, kan du få stort udbytte af vores projekter i Sri Lanka.

Vores odontologiprojekter foregår på hospitaler langs kysten. Hospitalerne har basale faciliteter, og du bør være forberedt på en væsentligt anderledes tilgang til arbejdet end hvad du kender fra Danmark.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig på medicinsk projekt i Sri Lanka

Har du ingen uddannelse eller erfaring vil du indtagende en observerende rolle hvor du skygger det lokale personale. Du vil få rig mulighed for at stille spørgsmål om sygdomstilfælde, behandlinger og om tandlægefaget i Sri Lanka.

Mængden af praktisk arbejde som du vil få tildelt afhænger dels af din erfaring og studier og til dels af dit engagement. Hvis du udviser gå-på-mod og ansvarlighed vil du have chancen for løbende at blive involveret i arbejdet. Kontakt os for en personlig snak omkring dine ønsker og vores muligheder.

En gang om måneden arrangerer vi Medical Camps for vores frivillige. Her kan frivillige på medicinske projekter mødes med vejledere og diskutere forskellige problemstillinger i forbindelse med arbejdet. Vi arrangerer også jævnligt Medical Seminars, hvor en lokal læge giver en præsentation om forskellige medicinske emner. Du vil også have mulighed for at lave oplysningsarbejde om forskellige emner inden for sundhed på skoler og i lokalcentre.

På alle vores odontologiprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et odontologiprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Ønsker du at arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du have en arbejdstilladelse. Vi skal derfor bede dig sende os din ansøgning 5 måneder inden afrejse, idet det tager noget at får arbejdstilladelsen på plads.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲