You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Obstetrik i Sri Lanka

Oversigt
Projektoversigt

Vores projekter inden for obstetrik i Sri Lanka foregår på en række hospitaler i byerne, Balapitiya, Galle, Kalubowila og Kalutara. Som frivillig på et obstetrikprojekt kan du opnå værdifuld erfaring og få et indblik i livet på en fødegang i Sri Lanka. 

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillige på medicinsk projekt i Sri Lanka

Faciliteterne på hospitalerne er generelt af basal standard. Du bør være forberedt på en væsentligt anderledes tilgang til obstetrik og arbejdet med gravide og fødsler. Du vil få en koordinator på dit projekt ligesom at du vil have en koordinator fra vores lokale personale.

En gang om måneden arrangerer vi Medical Camps for vores frivillige. Her kan frivillige på medicinske projekter mødes med vejledere og diskutere forskellige problemstillinger i forbindelse med arbejdet. Vi arrangerer også jævnligt Medical Seminars, hvor en lokal læge giver en præsentation om forskellige medicinske emner. Du vil også have mulighed for at lave oplysningsarbejde om forskellige emner inden for sundhed på skoler og i lokalcentre.

Det er desuden muligt at arbejde nogle timer på et hospital som specialiserer sig i at behandle patienter ved brug af traditionel medicin, ayuveda.

Mængden af praktisk arbejde som du vil få tildelt afhænger dels af din erfaring og studier og til dels af dit engagement. Hvis du udviser gå-på-mod og ansvarlighed vil du have chancen for løbende at blive involveret i arbejdet på afdelingerne her. Kontakt os for en personlig snak omkring dine ønsker og vores muligheder.

På alle vores obstetrikprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Det var hver dag en følelse af en lykkerus da jeg gik hjem fra arbejde, fordi jeg havde lært så meget, og gik hjem med de vildeste intense oplevelsesindtryk. Jeg var også på operationsstuen, hvor jeg så en masse kejsersnit, og andre relevante operationer for mit kommende jordemoderstudie.
Flora, frivillig

Uden en relevant uddannelse vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et obstetrikprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager på et projekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Ønsker du at arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du have en arbejdstilladelse. Vi skal derfor bede dig sende os din ansøgning 5 måneder inden afrejse, idet det tager noget at får arbejdstilladelsen på plads.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲