You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Almen Medicin i Vietnam

Oversigt
Projektoversigt

Frivilligt arbejde på vores medicinske projekt i Vietnam er en unik, men udfordrende oplevelse. Du skal have afsluttet mindst 1 års medicinstudier for at kunne deltage på dette projekt, hvor du vil arbejde sammen med nogle af de bedste og mest inspirerende læger i Vietnam.

Vores medicinske projekter foregår på fem traditionelle hospitaler i Hanoi. Det ene hospital er specialiseret inden for traditionel medicin og har en række forskellige afdelinger såsom medicinsk afdeling, børneafdeling, intensivafdeling, geriatrisk afdeling, akupunktur og kirurgi. Det andet hospital er specialiseret inden for akupunktur.

På hospitalet specialiseret inden for akupunktur kan frivillige hjælpe til med at opmåle medicin, fjerne nåle, fastgøre elektroder og give massage til patienterne.

Frivillige arbejder sammen med læger som behandler fattige børn med autisme fra det nordlige Vietnam. Du kan også have mulighed for at observere og assistere ved operationer. Smertelindrende akupunktur anvendes ved forskellige typer af kirurgi såsom ved tumorer i nakken, brystkræft, leveroperationer, urologi, gynækologi, gastroenterologi, traume og ortopædi.

Det tredje hospital er mere vestligt indrettet og har den største operationsafdeling i Nordvietnam. Her arbejder kirurger med speciale i pædiatri, ortopædi, urologi, hjertesygdomme og mave-tarmsygdomme. Det er også muligt at arbejde med plastikoperationer og dialyse. Frivillige følger med på stuegang, de observerer forskellige procedurer og så er det muligt at arbejde på forskellige afdelinger.

Hospitalerne på vores programmer er oftest af høj standard og er indrettet med vestlig teknologi. På de fleste hospitaler i Vietnam behandles patienter om formiddagen og så bruges eftermiddagen på papirarbejde. Volontører kan fortsætte med patientbehandling i løbet af eftermiddagen, hvis der er behov for det. Ellers er de med til research eller hjælper det lokale personale med at øve samtaleengelsk. 

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, vietnamesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig på medicinsk projekt i Vietnam

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale.

Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet. Et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give en unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland. Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Du vil bl.a. få mulighed for at gøre bekendtskab med traditionel medicin, og opleve hvordan familiemedlemmer tager sig af deres pårørende i stedet for sygeplejersker. 

Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, og er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at du deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Det er vigtigt at opbygge et positivt og tillidsfuldt forhold til personalet på alle vore medicinske projekter; du får derved bedre mulighed for mere praktisk arbejde. Du skal med andre ord bevise, at du egner dig til mere ansvar.

Selvom engelsk er udbredt i Vietnam kan ikke alle læger tale engelsk. Vi sørger derfor for at at du har en tolk med på arbejde de første par uger, så du hurtigere og nemmere kan falde til i dine nye omgivelser. Du vil hovedsagligt arbejde mandag-fredag og du har således fri i weekenden, hvor du kan udforske Hanoi og omegn nærmere.

Alt afhængigt af antallet af frivillige på projektet bor du enten hos en lokal værtsfamilie eller i et guesthouse sammen med andre frivillige.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲