You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Almen Medicin i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt

Som frivillig inden for medicin og sundhed har du mulighed for at få en unik erfaring med lægevidenskaben samtidig med at du hjælper mennesker med nogle af de fattigste medicin- og sundhedsinstitutioner i verden. Vi matcher normalvis den frivilliges interesser og ønsker med en passende hospitalsafdeling eller klinik, så lad os derfor vide i din ansøgning hvis du har nogle præferencer.

Vores medicinske projekter foregår i Arusha, Mondeli (1,5 timer fra Arusha), Tengeru (30 min fra Arusha) og i Dar es Salaam. Vores frivillige arbejder på distriktshospitaler, større hospitaler med flere specialer, mindre klinikker og fødeafdelinger. Faciliteterne på både hospitaler og klinikker er primitive og behandlinger er mange gange ikke hvad vi forventer i Vesten. Du skal forberede dig på at se nogle barske tilfælde.

Frivilligt arbejde og praktikophold på Masaihospital

Frivillige på projekt inden for almen medicin

Du kan også vælge at arbejde på vores unikke projekt i et Masaiområde. Her bor og arbejder du på et lille hospital sammen med et team af læger og sygeplejersker. Forholdene er meget basale, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer. 90% af patienterne er Masai som til tider vil have et væsentligt anden syn på behandlingen end dig.

Sammen med dine lokale kollegaer vil du indimellem tage på outreach hvor I tager ud i området for at behandle patienter som ikke kan komme til hospitalet. Du vil bo sammen med andre frivillige tæt på hospitalet. Projektet ligger omkring 5 timers kørsel fra Arusha, så du vil kun have mulighed for at mødes med frivillige fra andre projekter i weekenden.

På Masaihospitalet bør du være forberedt på en meget anderledes kultur. Ifølge masaiernes traditioner foretager masaiernes selv lægebehandling og kun i meget alvorlige tilfælde opsøger de hospitaler. Denne praksis ændres langsomt, men det er blevet mere almindeligt for masaier at søge læge for mindre alvorlige behandlinger og undersøgelser.

Hospitalet har for nyligt åbnet en fødegang og lægerne opfordrer gravide masaikvinder til at opsøge hospitalet hvis de oplever komplikationer under graviditeten. Det er vigtigt at frivillige udviser åbenhed og forståelse for denne kultur.

Masaihospitalet er underbemandet, og det lokale personale har travlt. Det er derfor vigtigt at du selv udviser meget initiativ. Personalet har ganske enkelt ikke tid til at følge dig rundt og supervisere dig hele tiden. Vær klar til at påtage dig lavpraktiske opgaver, hvis du ikke har nogen medicinsk erfaring eller uddannelse og selv kan påtage dig behandlingsarbejde. Du skal kunne arbejde på Masaihospitalet i mindst 4 uger.

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili, men swahili er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig/studerende

Din rolle på hospitalet eller klinikken bestemmes af din medicinske erfaring såvel som den entusiasme og indsats du viser vores lokale ansatte. Dine arbejdstimer bliver som regel bestemt fra uge til uge, men de fleste frivillige arbejder fra mandag til fredag og har fri i weekenderne. En typisk arbejdsdag på et hospital starter kl. 8, idet der oftest er mest travlt om formiddagen.

Der vil også være mulighed for at deltage i Medical Outreach, hvor du sammen med dine kollegaer tager ud til lokale børnehjem og Maasai-landsbyer for at behandle patienter, som ikke har mulighed for at opsøge læge. Dette er en god mulighed for at lave medicinsk arbejde blandt lokale, og det giver dig et godt indblik i de lokale forhold i Tanzania. Temaerne på vores Medical Outreach varierer afhængigt af årstid og behov.

Det er meget vigtigt at du udviser initiativ, interesse og entusiasme. Ved at opbygge et tillidsfuldt forhold til dine lokale kollegaer og vise seriøsitet kan du forbedre dine muligheder for at blive mere involveret i det daglige arbejde. Det er derfor også en fordel hvis du hjælper til med andre opgaver end kun patientkontakt. Der kan for eksempel være rengøring, madlavning, vask og andre daglige opgaver. Det viser, at du ikke er bange for at tage fat, selvom opgaverne ikke er udelukkende medicinske. Det er også en god idé at lære lidt swahili, så du kan tale med dine kollegaer på deres sprog.

På en almindelig dag fulgte jeg en læge, hjalp patienter til og fra røntgen, målte blodtryk eller temperaturer. Når lægen var færdig med dagens arbejde, fulgte jeg en sygeplejerske og hjalp hende med at opmåle patienternes medicin.
Peder, frivillig

Vi afholder regelmæssigt workshops for alle frivillige inden for Medicin og Sundhed. Her kan du mødes med andre frivillige og vores lokale personale og diskutere forskellige problemstillinger og kulturelle forskelle. Vores ansatte vil fortælle den lokale kultur, så du vil få en bedre indsigt i dit arbejde.

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland. Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret.

Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere. Hvis du har specifik interesse i at arbejde på en bestemt type afdeling, er dette muligt for dig. Kontakt os eventuelt og få en anbefaling til hvilket projekt der passer bedst til dine ønsker.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲