You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Almen Medicin i Nepal

Oversigt
Projektoversigt

Vores medicinske projekter er baseret i og omkring Kathmandu samt i Chitwan, som er cirka seks timers kørsel fra Kathmandu. Frivilligt arbejde på vores medicinske projekter i Nepal er en enestående oplevelse. Faciliteterne er meget basale i forhold til vestlige standarder, men som frivillig har du mulighed for at yde en markant indsats og samtidigt opnå værdifuld arbejdserfaring.

I Nepal findes der mange muligheder for frivilligt arbejde. Hvis du har specifikke ønsker, må du endelig fortælle os om det, og vi vil forsøge at arrangere frivilligt arbejde der opfylder disse ønsker. Uanset din baggrund kan du arbejde som frivillig på et af vore medicinske projekter. Du skal have ret gode engelskkundskaber, men du behøver altså ingen kvalifikationer eller erfaring for at deltage.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillige på et projekt inden for medicin i Nepal

Du kan arbejde på medicinske projekter på hospitaler og sundhedscentre i eller omkring Kathmandu og Chitwan. Du kan arbejde på en række forskellige afdelinger såsom almen medicin, ortopædi, odontologi, øre/næse/hals, røntgen, ultralyd og neurologi. Du kan arbejde på et projekt med fokus på traume, ortopædi eller genoptræning ligesom at du kan arbejde på et førende genoptræningscenter for fysisk handicappede børn.

Du kan også arbejde med forskellige sundhedskampagner med fokus på forebyggelse og oplysning. Du kan for eksempel undervise i korrekt hygiejne, og være med til at etablere forebyggende indsatser som vil ændre eksisterende praksis til bedre og vare ved længe efter du er rejst hjem igen. Har du gode idéer, er vi meget lydhøre.

Dine præferencer og forudgående erfaring vil være afgørende for, hvor du kan arbejde. Dit arbejde kan for eksempel indebære både medicinsk arbejde og daglig pleje af børn som modtager behandling. Interesserer du dig for pædiatri, er dette særligt relevant. Mange børn rejser langt for at modtage behandling og dagene kan være meget lange for dem.

Du kan også vælge at arbejde på forskellige afdelinger, så du får prøvet kræfter med forskellige områder inden for medicin. Lad os vide hvad du foretrækker, og så vil vi finde det mest passende projekt til dig.

Arbejder du i Chitwan kan du have mulighed for at besøge lokale skoler for at undervise i sundhed og hygiejne.

Hvis du arbejder på et hospital i Chitwan eller Kathmandu kan du hver eller hveranden måned deltage i outreachprogrammer arrangeret af hospitalet. Disse outreachprogrammer forgår ikke fra juni til september som er regntiden i Nepal. Outreachprogrammer har til formål at give lokale indbyggere fra fjerne områder gratis lægetjek og basal medicin.

Hver måned kan du deltage i lektioner eller workshops, hvis du ønsker mere viden.

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det desuden vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Jeg fik lov til at undersøge patienter og de lokale læger tog sig tid til at besvare mine spørgsmål. Jeg lærte at se efter mange forskellige tegn på sygdomme og jeg lærte forskellige undersøgelsesteknikker.
David, studerende

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲