You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold inden for Folkesundhed i Ghana

Oversigt
Project Overview

Vi tilbyder frivilligt arbejde og praktikophold inden for dette Folkesundhedsprojekt som fokuserer på blandt andet sundhed og ernæring. Vores projekt foregår i Dodowa i udkanten af Accra. Du behøver ingen uddannelse eller erfaring for at deltage på dette projekt, men du skal interessere dig for at hjælpe lokale indbyggere med få bedre adgang til rådgivning og lægehjælp.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle som frivillig/studerende

Folkesundhedsprojekt i lokalsamfund i Ghana

Igennem dit frivillige arbejde på vores såkaldte outreachprogrammer når du ud til lokale ghanesere, som ellers vil have meget svært ved – eller slet ikke have mulighed for - at komme til lægen fordi de bor for langt ude i landområderne. Du vil derfor møde mange forskellige mennesker på dette projekt og komme flere forskellige steder hen.

Du vil hjælpe det lokale sundhedspersonale med forskellige procedurer, det kan for eksempel være

  • Blodtryksmåling,
  • Måling af blodsukker,
  • Vægt,
  • Øjenundersøgelser,
  • Screening for orm,
  • Mindre sårbehandlinger,
  • Malaria test og behandling,
  • Rådgivning om generelle emner inden for sundhed, for eksempel ernæring og førstehjælp.

Sammen med det lokale personale tager du ud til børnehjem, skoler, kirker, landsbyer, og lokale centre. Du vil arbejde fra mandag til fredag, og du har dermed fri i weekenden hvor du kan udforske Ghana sammen med andre frivillige.

Folkesundhedsprojektet bygger i høj grad på kommunikation. På en almindelig dag tager vi ud på outreaches på lokale markeder, skoler og lignende. Vi tester, rådgiver og behandler lokale indbyggere med de midler vi har til rådighed.
Lasse, frivillig

Ligesom på vores andre projekter indkvarteres du hos en lokal værtsfamilie i Ghana som vil byde dig velkommen som et nyt medlem af familien. Hvis du ønsker at arrangere et ophold her som et praktikophold i udlandet, er dette også muligt for dig. Du bedes kontakte os for yderligere information omkring projektet.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲