You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold i udlandet inden for Folkesundhed

Udforsk dit fag, udvid din horisont

Er du folkesundhedsvidenskabstuderende kan du tage et praktikophold i udlandet og prøve dine kompetencer af i en fremmed kultur.

I Projects Abroad har vi gode erfaringer med at arrangere praktikophold for folkesundhedsvidenskabstuderende, og du har et bredt spænd af muligheder. Vi har tidligere arrangeret praktikophold for folkesundhedsvidenskabstuderende hvor arbejdet foregår på skoler, sundhedscentre og i lokalområderne.

Vi kan skræddersy et praktikophold efter dine ønsker og krav, således at du er sikker på at få merit og de påkrævede ECTS-point for dit ophold samtidigt med at du udvikler dig selv inden for dit fagområde.

Typer af praktiksteder

Outreach på folkesundhedsprojekt i Ghana

Vi samarbejder med lokale klinikker, sundhedscentre og de offentlige sundhedsmyndigheder, for blot at nævne nogle eksempler på lokale partnere, hvor du kan deltage i et praktikophold inden for folkesundhedsvidenskab.

På projekterne består en stor del af hverdagen af opsøgende feltarbejde og outreaches i lokalsamfundet, hvor du sammen med lokalt personale opsøger skoler, landsbyer, børnehjem og lignende for at screene, tilse og oplyse patienter.

Vi ser på dine ønsker og praktikkrav, og takket være vores store fleksibilitet kan vi tilbyde dig en række forskellige muligheder. Du vil få en vejleder uanset hvilke projekt du vælger at arbejder på.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Hvis vi f.eks. kan se et højt antal af HIV-smittede i et område, kan vi dels hjælpe indbyggerne med at få rådgivning om behandling og dels lave forebyggende arbejde om HIV/AIDS hvordan man undgår at blive smittet.

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Praktikophold i udlandet inden for Folkesundhed

Eksempler på praktikophold:

 • Forebyggelse af livsstilssygdomme på Filippinerne.
 • Outreaches i Cambodja med fokus på udsatte grupper som kvinder og børn.
 • Udarbejdelse af sundhedskampagner med fokus på HIV/Aids i Belize.
 • Sundhedstjek af lokale indbyggere og rådgivning om emner inden for sundhed i Ghana.

Praktikophold i udlandet – hvorfor?

Der er flere fordele ved et praktikophold i udlandet:

 • Øget forståelse for andre kulturer og samfundsproblematikker;
 • Unikt indblik i folkesundhedsarbejdet i et udviklingsland;
 • Uvurderlig praktisk erfaring inden for dit felt;
 • Et styrket CV der signalerer gåpåmod, selvstændighed og åbenhed;
 • Personlig og faglig udvikling og større selvsikkerhed qua oplevelsen at stå på egne ben i et udviklingsland og være mere ansvarlig for egen læringsproces;
 • Store rejseoplevelser og kulturudveksling.

Praktikhold med Projects Abroad – hvorfor?

 • 20+ års erfaring med at arrangere praktikophold og frivilligt arbejde i udviklingslande;
 • Mulighed for praktikophold i mere end 15 lande i hele verden;
 • Skræddersyet praktikforløb efter dine ønsker og krav om merit;
 • Fleksible startdatoer – rejs når det passer dig;
 • Lokalt ansatte i samtlige lande sikrer kvalitet, støtte og sikkerhed;
 • Professionel rådgivning fra danske medarbejdere;
 • Fokus på bæredygtighed og kvalitetssikring.

Med Projects Abroad bliver du holdt i hånden fra start til slut, så du har altid en erfaren og professionel organisation i ryggen.

Folkesundhed i:

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲