You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde eller praktikophold med Ernæring i Fiji

Oversigt

Ernæringsprojektet har fokus på bekæmpelse af livsstilssygdomme igennem viden om sundere kost og motion. Projects Abroad har udviklet et sundhedsprogram hvor frivillige hjælper lokalsamfund med at håndtere sygdomme som følge af dårlig kost og usund livsstil.

Ifølge WHO (World Health Organisation) er voksne mennesker i Stillehavsregionen den gruppe i verden med den største forekomst af sukkersyge. Der er også en høj vækst af ikke-smitsomme sygdomme som følge af usund livsstil, heraf især sukkersyge og hjertekarsygdomme.

Det estimeres at disse sygdomme er skyld i op til 80% af alle dødsfald i Fiji. Derfor er er dette projekt et praktisk projekt hvor frivillige arbejder sammen med lokale fijianere og giver dem en bedre viden om hvordan de passer på sig selv og deres krop.

Ernæringsprojektet foregår i lokale samfund nær Nadi som ligger på Viti Levus vestkyst. Du behøver ikke at have en uddannelse inden for et sundhedsområdet, men det er klart at du skal have interesse i at arbejde med sundhed. Vi giver dig en god oplæring i starten af projektet og du vil modtage god støtte fra vores lokale personale.

Projektet har en flersidet tilgang til at håndtere alle aspekter af livsstilssygdomme, lige fra at identificere sundhedstrusler, til at oplyse og uddanne lokale indbyggere til at passe bedre på dem selv og deres familier.

Din rolle som frivillig/studerende

Oplysning om sundhed i lokalsamfundet

Du arbejder med lokale indbyggere som normalt ikke har nem adgang til sundhedscentre.

Vi samarbejder med tre fattige lokalsamfund, som frivillige hver uge besøger for at lave sundhedsfremmende arbejder. Disse lokalsamfund har hver en skole, som vi også tager ud til for at lære børn og unge om sund kost og motion. Det betyder, at mere end 300 børn vil få glæde af vores frivilliges indsats, og vi håber derigennem at hjælpe børnene til en sundere fremtid.

Sammen med indbyggerne i lokalsamfundene arbejder vi ud fra følgende principper:

  • Sundhedstjek
  • Analyse, oplæg og udarbejdelse af handlingsplan
  • Udførelse af handlingsplan
  • Opfølgende sundhedstjek / fortsat udførelse af handlingsplan
  • Evaluering af sundhedstjek og handlingsplan
  • Implementering af evt. revurderet handlingsplan
  • Opfølgning på aktiviteter

Overvejer du at læse en sundhedsfaglig uddannelse, er dette projekt godt at få erfaring med området på imens du hjælper lokale indbyggere til en mere bæredygtig livsstil.

Sammen med indbyggerne har vi aftalt at lave en lille konkurrence, hvor de tre kæmper om at vinde en pris som uddeles til det lokalsamfund med de bedste resultater. Prisen gives i december.

Er du studerende kan vi arrangere et praktikophold for dig. Kontakt vores danske rådgivere for at høre mere om hvordan.

Er du færdiguddannet, kan du arbejde som professionel. Både frivillige og lokalt personale tager gerne imod dit faglige input.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲