You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde eller praktikophold med Ergoterapi i Marokko

Oversigt
Projektoversigt

Du kan arbejde på et ergoterapiprojekt i Marokko, hvis du har gennemført mindst et års studier og hvis du taler godt fransk eller arabisk.

Vi samarbejder med lokale centre og skoler for børn med forskellige handicap, og du vil hurtigt opdage hvor store forskellene er på Marokko og Danmark. Du bør være forberedt på basale faciliteter som stiller krav til din opfindsomhed.

Din rolle som frivillig/studerende

Vi samarbejder med et center for handicappede børn i alderen 3-12 år. De har typisk mentale eller fysiske handicap. Centret tilbyder børnene en række forskellige behandlingstilbud, og der er sågar en lille dyrefold og haver for børnene. Børnene får god støtte i deres udvikling og trivsel.

Du kan også arbejde på en skole for piger i alderen 6-15 år. Pigerne har alle en eller anden form for mentalt handicap. Målet er at lære pigerne at klare sig selv, gøre dem selvstændige og integrere dem i samfundet.

Uanset hvilket projekt du arbejder på, vil du være en stor hjælp for det faste personale. Børnene vil sætte pris på den ekstra tid og opmærksomhed som din tilstedeværelse fører med sig. Du arbejder med børnene i små grupper og individuelt for at lave aktiviteter som styrker deres videre udvikling.

På alle vores ergoterapiprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet.

Uden en relevant uddannelse vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et ergoterapiprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i vilkårene for fysioterapi i et udviklingsland.

Det er helt op til det lokale personale at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et ergoterapiprojekt i 4 uger eller mere. Hvis du er interesseret i et ophold på et af disse projekter, er du altid velkommen til at kontakte os direkte for at få mere information.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Bemærk venligst at dette projekt ikke er tilgængeligt fra midten af juni til midten af september.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲