You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Ergoterapi på Filippinerne

Oversigt
Projektoversigt

Af hus- og folketællingen fra 2010 på Fillipinerne fremgår det, at 1,44 mio. mennesker på Filippinerne lider af et handicap. Det er anslået, at en 1 ud af 20 hustande lever med mindst et handicappet familiemedlem og at halvdelen af dem er ude af stand til at deltage i eller færdiggøre folkeskolen.

Kvindelig frivillig på ergoterapi-projekt hjælper barn med at male

Imens mange oplever handicap, der følger dem hele livet, kan andre komme af med deres mobilitetsproblemer hvis bare de får den rette rådgivning og træningsvejledning. Fattige familier, især i det nordlige Cebu, har ofte ikke råd til at betale for denne vejledning og træning, da de fleste eksperter på området er dyre og bor langt fra væk fra de små byer. Et handicappet barn har som regel brug for mindst to eller tre konsultationer om ugen. Oveni disse konsultationer kommer andre medicinske behov, der må dækkes for at opnå fuldstændig helbredelse.

Frivillige der rejser med Projects Abroad vil blive indkvarteret hos værtsfamiler og arbejde for Persons with Disability Affairs (PDAO) i San Remigio, Cebu, hvor de vil få mulighed for at arbejde med handicappede patienter i forbindelse med husbesøg og forsamlinger i forskellige medborgerhuse.

Frivillige vil arbejde under opsyn af den tilsynsførende fra PDAO kontoret, som også er handicappet. Som frivillig vil du arbejde fra 8.30 til 11.00 og igen om eftermiddagen fra 13.30 til 16.00.

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet. Du vil have mulighed for at tage med på Outreach hvor læger og sygeplejersker tager ud i lokalesamfund for at behandle patienter.

Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland. Er du uddannet eller har du erfaring vil dine arbejdsopgaver på sundhedscenteret blive bestemt af det lokale personale.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Selvom du som frivillig ikke nødvendigvis kan se øjeblikkelige resultater af dit arbejde, er det en givende oplevelse at se gradvise forbedringer hos patienterne.

Philippines Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲