You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktik i udlandet med Projects Abroad

Med praktik i udlandet får du mulighed for at behandle lokale indbyggere

Projects Abroad har mange års erfaring med at arrangere praktikophold i udlandet. Der er markante fordele ved at arbejde med sit fag i udlandet; dels lærer du hvordan dit fag praktiseres i en fremmed kultur; dels lærer du at arbejde med dit fag på en anden måde i og med at der ofte ikke er de samme ressourcer. Igennem praktik i udlandet bliver du udfordret både fagligt og personligt.

Danske studerende bliver i stadig høj grad opfordret af studievejledere og potentielle arbejdsgivere til at prøve kræfter med deres fag i en udenlandsk kontekst. De studerende får derved en bredere forståelse af deres fagområde såvel som et mere indgående kendskab til deres personlige grænser.

Hvorfor tage i praktik i udlandet?

Der er en lang række fordele ved at tage i praktikophold i udlandet:

  • Du får et bredt kendskab til hvordan der arbejdes med dit fag i lande som er markant anderledes end Danmark;
  • Du lærer at tilpasse dig en fremmed kultur og øger din kulturforståelse;
  • Du lærer at tackle problemstillinger på en anden måde;
  • Du lærer meget om dig selv og dine personlige grænser;
  • Du kan dele ud af din faglige viden og sammenligne arbejdstilgange;
  • Du bliver udfordret både fagligt og personligt;
  • Du får en oplevelse for livet!

Et praktikophold skal altid være lærerigt hvad enten det foregår i Danmark eller i udlandet. En fordel ved at tage et praktikophold i udlandet frem for i Danmark er, at du netop får oplevet en fremmed kultur, og at du vil få testet din evne til tilpasse dig og forstå fremmede problemstillinger inden for dit fagområde.

”Jeg har lært mange nye metoder at anvende min kreativitet på og jeg har anvendt mine teoretiske baggrunde i arbejdet. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt at jeg hev 3 mdr. ud af kalenderen for at tage af sted, tværtimod, ville jeg gerne have været af sted i længere tid. Projects Abroad har været gode at rejse med, da de altid har været behjælpelige og er venlige.”

Camilla Zyrmyhlen
Fysioterapi i Bolivia
Hvordan arrangerer vi praktik i udlandet?

Fordelen ved at rejse ud med Projects Abroad er, at vi arrangerer alt det praktiske for dig. Vi samarbejder med en lang række lokale partnere som alle har erfaring med at have studerende og hvor du kan udvide din faglighed.

Helt konkret laver vi alt det forberedende arbejde for dig – ganske uforpligtende. Først når der foreligger en praktikaftale klar til underskrift, beder vi dig om at tilmelde dig. Vi sørger dermed for, at du og vi kan leve op til hinandens krav og forventninger før du på nogen måde forpligter dig. Det er god stil fra begge parter.

Hvad gør du nu?

Det er altid en god idé at kontakte os for mere information før du tilmelder dig et praktikophold. Vores projektrådgivere har et indgående kendskab til vores projekter og praktikmuligheder, så vi kan hurtigt sige hvilke projekter der er mulige i hvilke lande.

Eksempel: Du kan ikke tage i praktik som fysioterapeut i Bolivia, hvis du ikke taler et godt spansk. Vi kan i stedet undersøge dine muligheder i andre lande.

Ofte kommer vi med forslag til ekstra aktiviteter på dit praktiksted, som kan gavne dit CV. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du finder disse aktiviteter relevante.

Eksempel: Som journalistpraktikant kan du bidrage med artikler til Projects Abroads onlinemagasin, Voices of the World, hvor du vil få udgivet dine artikler.

Vi vil bede dig om sende os dit CV og praktikkrav på engelsk, som vi så sender til vores lokale kollegaer på destinationen. Her undersøger de om vi kan opfylde praktikkravene og de vil så anbefale et projekt til dig.

Herefter sender vi projektdetaljerne til dig, så du kan forelægge disse for din praktikvejleder. Har du brug for mere information, sender vi denne til dig.

Når du og din praktikvejleder har en praktikaftale klar, sender du den til os, så vi kan sige endeligt god for den, og så vil vi bede dig tilmelde dig et praktikophold hos os. Derefter underskriver vi praktikaftalen og går i gang med forberedelserne.

”Vi vil klart anbefale alle som overvejer at tage et praktikophold i udlandet til at gøre dette, da det er en oplevelse for livet og man oplever landet på en anden måde, end man ville som turist. Derudover fik vi også en masse fagligt og praktisk erfaring ud af det.”

Louise Hansen
Thailand

Praktikophold i

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲