You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Belize – Dykning & Marineprojekt

Oversigt


Interesserer du dig for marinebiologi, økosystemer og især i at beskytte livet under havoverfladen bør du helt sikkert tage Belize med i dine overvejelser. Alle frivillige er velkomne, men du skal selvfølgelig være i fysisk form til at kunne dykke.

Vi samarbejder med en lokal NGO som beskytter tre vigtige marine nationalparker i det berømte Belize Barrier Reef System, som ligger tæt på vores kontor i Placencia.

Frivillig filmer under vand

Belize Barrier Reef er på UNESCO’s verdensarvsliste og er af selveste Charles Darwin blevet beskrevet som det mest bemærkelsesværdige rev i Vestindien. Revet er hjem for et væld af planter og dyr inklusiv koraller, fisk og forskellige typer af hvirvelløse dyr.

PADI logo

Revet forsyner tusindvis af indbyggere med f.eks. mad og byggematerialer. Derudover er det også arbejdsplads for fiskere og ansatte i turistbranchen.

Selvom der allerede er flere tiltag til beskyttelse i brug, er revet påvirket af afblegede koraller. Dette kan skyldes en kombination af menneskelige aktiviteter kombineret med naturkatastrofer, men ikke desto mindre er revets mulighed for at genvinde tidligere tiders niveau ikke gode, idet revet er særdeles sårbart.

I Projects Abroad hjælper vi hellere end gerne med at beskytte et af verdens mest værdifulde økosystemer, og sammen med et veletableret NGO vil vi indsamle data og analyser med fokus på følgende:

  • Monitorering af revet Status på revets såvel som havgræssets tilstand; mængden af kommercielle fiskebestande såsom fisk, hummer og konkylier under og efter fiskesæsonen; lokalisering af skildpaddereder og monitorering af skildpaddernes optræden i de tre beskyttede områder.
  • Bio-monitorering I samarbejde med en lokal NGO laver vi en research af krokodiller i Placencia-lagunen for hjælpe dem med at bevare deres oprindelige habitat. Vi observerer også fuglelivet og dyrelivet under vand.
  • Oprydning Vi samler skrald på strande og øer, og vi foretager bjærgningsdyk for at beskytte rev og havgræs mod forurening.
  • Havgræs Vi hjælper lokale fiskere med at plante havgræs som erhverv og dermed alternativ til overfiskeri.
  • Oplysningsaktiviteter Frivillige hjælper til med klimaoplysning ved at besøge lokale skoler og lokalsamfund for at lave oplysningskampagner.

Naturområde i BelizeFrivillige som ikke har dykkercertifikater i forvejen vil bruge de første dage på projektet på at få PADI Open Water-certifikatet. Har du allerede et Open Water-certifikat, vil du få et Advanced Open Water. Alle frivillige får desuden et Projects Abroad Survey Diver-certifikat, som er et kursus anerkendt af PADI med fokus på undersøgelser og researchteknikker under vand.

De fysiske rammer

Du vil bo sammen med andre frivillige i en lejlighed i Placencia, og du vil hver dag følges med de andre frivillige til projektet. Vi sørger selvfølgelig for at I får tre gode måltider om dagen.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲