You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Sygepleje i Sri Lanka

Oversigt
Projektoversigt

Vores sygeplejeprojekter i Sri Lanka foregår på en række hospitaler i byerne, Balapitiya, Galle, Kalubowila og Kalutara. Der er nogle gange også mulighed for at arbejde frivilligt på et hospital der beskæftiger sig med traditionel ayurveda medicin. Dette kan medvirke til din forståelse af medicin og sundhedssystemet i Sri Lanka og i ulande generelt.

Du kan opnå værdifuld erfaring indenfor en lang række områder og hospitalsafdelinger. Har du nogen særlige ønsker eller præferencer for et område, så giv os gerne besked.

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig på medicinsk projekt i Sri Lanka

Fælles for alle vores sygeplejeprojekter er, at de frivillige som regel arbejder på forskellige afdelinger og skifter hver 2. uge. Faciliteterne er generelt af basal standard. Det følgende er en oversigt over hvilke områder du kan vælge at fokusere på:

  • Generel medicin,
  • Gynækologi,
  • Pædiatri,
  • Øre, næse og hals,

En gang om måneden arrangerer vi Medical Camps for vores frivillige. Her kan frivillige på medicinske projekter mødes med vejledere og diskutere forskellige problemstillinger i forbindelse med arbejdet. Vi arrangerer også jævnligt Medical Seminars, hvor en lokal læge giver en præsentation om forskellige medicinske emner. Du vil også have mulighed for at lave oplysningsarbejde om forskellige emner inden for sundhed på skoler og i lokalcentre.

Mængden af praktisk arbejde som du vil få tildelt afhænger dels af din erfaring og studier og til dels af dit engagement. Hvis du udviser gå-på-mod og ansvarlighed vil du have chancen for løbende at blive involveret i arbejdet på afdelingerne her. Kontakt os for en personlig snak omkring dine ønsker og vores muligheder.

På alle vores sygeplejeprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en relevant vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et sygeplejeprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager på et projekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲