You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Sygepleje i Nepal

Oversigt
Projektoversigt

Læser du til sygeplejerske eller er du færdiguddannet sygeplejerske kan du arbejde som frivillig på et af vore projekter inden for Sygepleje i Nepal. Er du under uddannelse, kan du med fordel benytte projektet som et praktikophold; er du færdiguddannet og savner pratisk erfaring at skrive på CV’et eller ønsker du at se hvordan sygepleje foregår i et udviklingsland er et ophold på et hospital i Nepal en oplagt mulighed.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillige på projekt inden for sygepleje i Nepal

Du kan arbejde på medicinske projekter på hospitaler og sundhedscentre i eller omkring Kathmandu og Chitwan. Du kan arbejde på en række forskellige afdelinger såsom almen medicin, ortopædi, odontologi, øre/næse/hals, røntgen, ultralyd og neurologi. Du kan arbejde på et projekt med fokus på traume, ortopædi eller genoptræning ligesom at du kan arbejde på et førende genoptræningscenter for fysisk handicappede børn.

Arbejder du i Chitwan kan du have mulighed for at besøge lokale skoler for at undervise i sundhed og hygiejne.

Hvis du arbejder på et hospital i Chitwan eller Kathmandu kan du hver eller hveranden måned deltage i outreachprogrammer arrangeret af hospitalet. Disse outreachprogrammer forgår ikke fra juni til september som er regntiden i Nepal. Outreachprogrammer har til formål at give lokale indbyggere fra fjerne områder gratis lægetjek og basal medicin.

Hver måned kan du deltage i lektioner eller workshops, hvis du ønsker mere viden.

På alle vores sygeplejeprojekter er det desuden vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider kan der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet.

Uden en relevant uddannelse vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et sygeplejeprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i vilkårene for sygeplejersker i et udviklingsland.

Vi samarbejder med en lang række hospitaler og klinikker om at kunne tilbyde forskellige typer af frivilligt arbejde på forskellige afdelinger. Kontakt vores danske projektrådgivere for mere information omkring de forskellige steder.

Vi har været med til at istandgøre en død og ritualerne omkring dette, vi har været med til stuegang på nepalesisk, vi har holdt en hårdt såret mand i hånden, vi har set operationer, vaccinationsprojekter og prøvet, ikke altid med held, at tale med patienterne om deres oplevelser.
Betina, studerende

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et sygeplejeprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲