You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Odontologi i Nepal

Oversigt
Projektoversigt

Du kan arbejde frivilligt med odontologi i Nepal. Projektet er især velegnet til studerende i udlandspraktik, tandplejere, klinikassistenter og uddannede tandlæger. Du kan også deltage på projektet hvis du overvejer en karriere inden for området og gerne vil have bekræftet studievalg.

Det er vigtigt at du taler et godt engelsk.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig på projekt inden for odontologi i Nepal

Du vil arbejde på odontologiafdelingen på Chitwan Medical College Hospital som ligger i Bharatpur.

Vi arrangerer jævnligt outreach hvor du sammen med dine kollegaer besøger lokale skoler for at lave kampagner om mundhygiejne og sundhed. Her lærer I lokale skolelever om vigtigheden af at have gode vaner med tandbørstning og lignende.

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det desuden vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Tandlægebesøg er ikke populært i Nepal og tit kommer der patienter ind med tilfælde, der ofte er meget værre end i Danmark. Men det bliver mere og mere udbredt, og læren om tandhygiejnen bliver større og større.
Andrea, frivillig

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Du arbejder mandag til fredag, så du har altid fri i weekenden til at være sammen med din værtsfamilie eller de andre frivillige.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲