You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på HIV/AIDS-projekter

Frivilligt arbejde på HIV/AIDS-projekter

HIV/AIDS er et stort problem i mange udviklingslande. Mangel på viden om forebyggelse, prævention og medicin fører til at mange fortsat bliver smittede ligesom at de forskellige lande oplever mange dødsfald.
I den vestlige verden kan man som HIV-smittet leve et helt normalt og langt liv når man får den rigtige medicin. Dette er desværre ønsketænkning for mange HIV-smittede i udviklingslandene.

Vi har en række HIV/AIDS-projekter hvor du som frivillig kan være med til at gøre tilværelsen lidt nemmere for både HIV/AIDS-ramte patienter og deres nærmeste.

I Nepal kan du for eksempel arbejde på et center for HIV-smittede børn. Her får børnene og deres familier rådgivning om hvad de bør spise. Ordentlig kost er et vigtigt element i at bevare et godt immunforsvar. Frivillige er også med til at undervise børnene, lære dem om basal hygiejne, lege med dem og i det hele taget gøre deres hverdag mere indholdsrig. Det er samtidigt en kærkommen aflastning for forældrene.

I Ghana arbejder frivillige på en HIV/AIDS afdeling på et hospital. Frivillige hjælper til med rådgivning, behandling af HIV/AIDS-patienter, forebyggelse af mor-til-barn-smitte, samt diagnose- og laboratoriearbejde. De frivillige lærer hvordan de rådgiver patienter, og tester dem for smitte. Du vil opleve hvordan omsorg og opmærksomhed kan gøre en kæmpe forskel for patienterne. Det er et krævende projekt, og du bør være klar på at blive udfordret.

I Jamaica arbejder vores frivillige for en lokal NGO i Montego Bay. Her laver de opsøgende arbejde i lokalsamfundet, hvor HIV-smittede kan få behandling, rådgivning og støtte i hverdagen. Som frivillig er du også med til at lave et vigtigt stykke oplysningsarbejde på skoler, gymnasier, og universiteter. De lokale myndigheder vurderer at der er mere end 32.000 HIV-smittede indbyggere og mindst halvdelen af dem ved det ikke. Især blandt yngre mennesker er der en stigning i nye tilfælde af smitte.

Uanset hvilket projekt du arbejder på, sørger vi får at træne dig og lære dig om arbejdsmetoderne. Det er vigtigt, at du føler dig rustet til at håndtere kontakten med HIV/AIDS-smittede således at patienterne føler sig trygge.

HIV/AIDS vil også i de kommende år være en sundhedstrussel i udviklingslandene, og vi tror på at vi ved hjælp af oplysning og forebyggelse kan hjælpe til med at hindre en stigning i antallet af nye smittede.

HIV/AIDS Projekt i:

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲