You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Ernæring i Samoa

Oversigt

Interesserer du dig for ernæring og generel sundhed, så er vores ernæringsprojekt i Samoa noget for dig. Her er der en spændende mulighed for at hjælpe lokalbefolkningen på en sundere kurs, idet næsten 80% af alle samoanere over 15 år er decideret overvægtige.

Et udbredt mineindustri i Samoa har ført til en reduktion i dyrkbar land, hvilket i dag betyder, at der er mangel på frisk frugt og grønsager. De lokale indbyggere indtager i høj grad importerede, forarbejdede fødevarer i stedet for hjemmedyrket frugt og grønt.

Udover en reel mangel på egen produktion af frugt og grønt står Samoa også over for en større kulturel udfordring, idet mange indbyggere betragter en ”velnæret” krop som et symbol på velstand og magt.

Din rolle som frivillig/studerende

Grupperådgivning om sundhed i Samoa

Projects Abroad Samoa samarbejder med Samoa National Health Service (NHS), lokale skoler og lokalsamfund om at få udbredt kendskabet til sundere kost og levevis.

Frivillige vil sammen med NHS tage på outreaches til tre lokale hospitaler og sundhedsklinikker på Upulu, som er den mest befolkede ø i Samoa. Du vil også besøge lokale skoler, kirker, og ungdomsgrupper for at skabe opmærksomhed om en sundere livsstil.

På de første par dage på dit projekt vil du deltage i en række workshops hvor du får bedre kendskab til Samoas nuværende situation på sundhedsområdet. Du lærer også mere om de livsstilssygdomme som du vil se hos de lokale indbyggere, og du vil blive forberedt til at tage med på outreaches og uddannelsesdage.

Frivillige arbejder sammen med en ernæringskoordinator fra Projects Abroad på NHS-centret. Bemærk venligst at frivillige ikke arbejder sammen med ansatte fra NHS og at vi udelukkende fokuserer på ernæringsområdet.

Alt afhængigt af din erfaring kan du arbejde med følgende:

  • Spørgeskemaundersøgelser om sundhed, kost, motion og vægt;
  • Handlingsplaner til indbyggere med fokus på sund livsstil, kost, fødevarer, og motion;
  • Besøg på lokale skoler for at foretage sundhedstjek på lærere, og for at yde rådgivning om uddannelse og workshops om ernæring;
  • Besøg på skoler for at udbrede NHS’ kantineprogram om sund mad til skoleeleverne;
  • Rådgivning om etablering af private køkkenhaver;
  • Idrætstimer i lokalsamfund, skoler, kirker og lokalsamfund;
  • Etablering af ugentlige motionshold;
  • Madlavningslektioner;
  • Organisering af vandreture i lokalsamfundet;
  • Etablering af sundhedskampagner.

Frivillige arbejder mandag til fredag kl. 9-17, og har således fri i weekenden. Arbejdstiden inkluderer også research og forberedelse af aktiviteter.

For frivillige med en uddannelse inden for medicinske områder eller Folkesundhed kan det også være muligt at arbejde med prænatal ernæring for gravide kvinder. Her hjælper frivillige med at rådgive om ernæring, om fordelene ved amning samt en sund livsstil.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲