You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Medicin

Frivillige observerer lokal læge

Med frivilligt arbejde med medicin kan du være sikker på opleve store forskelle mellem de medicinske standarder i udviklingslande og Danmark. Du bør derfor være forberedt på at se sygdomstilfælde, som du ikke oplever i Danmark.

Vi samarbejder med hospitaler, klinikker og sundhedscentre, og du møder patienter fra forskellige baggrunde og samfundslag. Du vil observere og lære af læger og sygeplejersker i deres arbejde i alt fra stuegang til operationer. Du får en spændende og udfordrende arbejdsdag, og du vil helt sikkert møde en masse lærerige udfordringer.

Patienterne kommer altid i første række, og det er derfor op til de lokale læger at vurdere om, og i så fald hvilke arbejdsopgaver du skal have. Vi opfordrer derfor frivillige til at være engagerede og vise initiativ og dermed bevise, at de vil lære mest muligt.

I de fleste destinationer arrangerer Projects Abroad feltarbejde, som vi kalder outreach, hvor frivillige inden for Medicin & Sundhed tager ud til fattige lokalsamfund og hjælper med at tilse de lokale her. Dette er en god mulighed for at hjælpe lokale indbyggere, som ellers ikke har råd til at tage på hospitalet.

Flere muligheder for frivilligt arbejde med medicin

Frivilligt arbejde med medicin kan involvere et eller flere fokusområder. Vi anbefaler, at du arbejder på flere forskellige afdelinger og dermed observerer forskellige behandlinger og procedurer. Du er også meget velkommen til at fokusere på en enkelt afdeling, hvis du ønsker det.

Du kan arbejde på projekter inden for følgende områder:

 • Anæstesi
 • Dermatologi
 • Øre-Næse-Halslæge
 • Hæmatologi
 • Neurologi
 • Mikrobiologi
 • Ortopædi
 • Pædiatri
 • Patologi
 • Kinesiologi
 • Radiologi
 • Kirurgi

Medicinsk projekt for professionelled

På din første arbejdsdag vil din koordinator fra Projects Abroad følge dig på arbejde, og I vil her aftale et arbejdsskema med din vejleder på selve projektet. Som på enhver anden arbejdsplads vil din vejleder gerne kende dit erfaringsniveau og dine kvalifikationer, således at dit arbejde kan blive bestemt i overensstemmelse med dette. Vi vil derfor bede dig om at sende os dit CV før vi godkender din tilmelding.

På vores medicinske projekter i Sydamerika skal du kunne tale mindst et basalt spansk og i fransktalende Afrika skal du kunne tale mindst et basalt fransk for at kunne deltage på et medicinsk projekt. Du kan med fordel supplere dit projekt med et sprogkursus også.

"Jeg sad med under konsultationerne hvor patienternes symptomer blev skrevet ned og forskellige prøver skulle tages på laboratoriet. Her fik jeg også lov til at arbejde og hjælpe til med at tage blodprøver fra folk. Der skulle testes for mange forskellige ting, men de mest almindelige sygdomme der skulle testes for var malaria, tyfus, tuberkulose, orme og HIV. Det var en stor oplevelse at have med patienter at gøre på denne måde, en udfordring på mange punkter også fordi mange var fattige og ikke kunne tale engelsk. Men jeg fik rigtig meget ud af det og lærte en masse fagligt såvel som lærte mig selv bedre at kende og hvad jeg brænder for."

Mette Stefansen,
Medicin & Sundhed, Tanzania

Almen Medicin i:

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲