You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Musik i Jamaica

Oversigt

Vores musikprojekt i Jamaica foregår på en skole, hvor du lærer børn og unge at spille på forskellige instrumenter, samt er med til at udvikle deres generelle interesse og forståelse for musik.

For at kunne deltage på dette projekt, skal du have musikalske evner. Måske synger du i kor eller band og kan læse noder, eller spiller på et instrument, du gerne ville lære andre også at kunne mestre. Eller noget helt tredje. Du behøver ingen uddannelse inden for musik, men du skal have forståelse for at undervise i musik.

Projektet fokuserer på traditionelt jamaicansk musik, men inkorporerer også musikalske indflydelser, de frivillige fra hele verden bidrager med.

Din rolle som frivillig

Gruppebillede af jamaicanske musikere

Du kan være med til at undervise i musik for elever i alderen 12-18 år. Der kan også være ældre elever, som studerer musik som eksamensfag. Din primære rolle vil være at assistere den lokale musiklærer i undervisningen. I lærer eleverne at spille på forskellige instrumenter, men hovedsagligt klaver, og guitar.

Du kan til tider blive bedt om at lave individuel undervisning med musikstuderende for at forbedre deres teoretiske og praktiske eksamensforberedelser.

Når du arbejder med de yngre elever, er fokus primært på at bruge musik til at forbedre elevernes sans for tal og ord. Det forventes, at du bruger sange og instrumenter til at følge op på lærernes undervisning. Det er derfor vigtigt, at du samarbejder tæt med de lokale lærere på skolen for bedst at kunne tilrettelægge din undervisning.

På skolen er du med til at undervise 30 elever ad gangen. Skolen har begrænset plads og ressourcer, og opfindsomhed er derfor et vigtigt aktiv. I samarbejde med skolen vil vi gøre så meget undervisningsmateriale som muligt tilgængeligt. Du er naturligvis mere end velkommen til at medbringe dit eget musikinstrument.

Har du kompetencer inden for sang, opfordrer vi dig til at undervise og øve med skolens sangkor. Det er især en god idé at komme med forslag til sange, som koret kan optræde med til skolens forskellige arrangementer.

Har du særlige kompetencer eller præferencer inden for musikundervisning, så giv os gerne besked. Vi bestræber os på at skræddersy projektet efter dine ønsker og kvalifikationer samt efter skolens behov, så kontakt os for nærmere rådgivning og information.

Som frivillig på dette projekt forventes det, at du er entusiastisk omkring dit arbejde, og at du ønsker at inspirere dine elever til at fordybe sig i musikken både teoretisk og praktisk. Musik kan spille en vital rolle i et barns liv og udvikling.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end fire uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas, eksamensbevis og CV bliver signeret af en notar i Danmark for at kunne blive godkendt af de jamaicanske myndigheder. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst fem måneder før afrejse, idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲