You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Landbrug & Lokalsamfund i Jamaica

Oversigt

Frivillig på landbrugsprojektet i Jamaica

Vores Landbrug- og Lokalsamfundsprojekt kombinerer elementer af landbrug og landbrugsdrift med en mere samfundsorienteret rolle. Landbrug udgør 20% af Jamaicas beskæftigelse og de mange familier der driver små landbrug i de landlige områder af Manchester sogn er afhængige af bæredygtigt landbrug som deres levebrød.

Du behøver ingen specifik erfaring for at deltage men en interesse for landbrugsproblematikker og et ønske om at hjælpe jamaicanerne indenfor dette felt. Projektet kan dog især være interessant for studerende eller beskæftigede indenfor landbrugsdrift, entomologi, sygdomskontrol, økologisk landbrug, marketing, vanding og planteernæring.

Din rolle som frivillig

Som frivillig på Landbrug og Lokalsamfundsprojektet arbejder du med Christiana Potato Growers Cooperative Association (CPGCA) om at støtte og fremme ’beskyttet landbrug’ der udføres i drivhuse for at begrænse effekterne af dårligt vand og insekter, og desuden udnytter 10 gange mindre jord.

Landbrugsprojektet i Jamaica

CPGCA, der ligger ca. 45 minutter nord for Mandeville, repræsenterer omkring 4000 små landbrug og landmænd i 5 sogne. Målet er at hjælpe de lokale landmænd til at forøge deres udbytte og kvaliteten af deres høst ved at fokusere på udviklingen og produktiviteten af kooperativet der dermed kommer hele lokalsamfundet til gode.

Som frivillig kan du arbejde med en række forskellige aspekter af landbrug, for eksempel

  • produktion i drivhuse,
  • laboratoriearbejde – test og udvikling af afgrøder,
  • research og udvikling af drift og metoder,
  • afgrøder og gødning,
  • udvikling af markedet gennem effektivitetsforøgelse af produktionen,
  • udvikling af design og branding af produkter,
  • udvikling af marketingforslag og planer,
  • workshops og præsentationer,

Derudover kan du hjælpe og støtte lokalsamfundet ved at hjælpe landmændene med skrevne ansøgninger eller hjælpe skolerne i området med at blive mere selvforsynende ved at udvikle et lille skolelandbrug. Dette kan betyde 30 minutters ekstra transporttid, når du skal besøge lokale bønder på deres marker eller i drivhuse.

Dette projekt er ikke tilgængeligt i december.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas, eksamensbevis og CV er signeret af en notar i Danmark for at kunne blive godkendt af de jamaicanske myndigheder. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲