You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Jura & Menneskerettigheder i Senegal

Oversigt

Få praktisk erfaring med jura og menneskerettigheder i Senegal

Siden Senegals uafhængighed i 1960 har mange senegalesere opnået et mere frit og humant liv, men der er stadig mange udsatte og sårbare mennesker med brug for hjælp. Det officielle sprog i Senegal er fransk, og et middelniveau i fransk er derfor nødvendigt for at kunne deltage på projekterne. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde eller praktikophold med sprogkursus i fransk.

Mange lokale organisationer arbejder for at forbedre vilkårene for befolkningens udsatte grupper. Projects Abroad bidrager til dette arbejde ved at støtte lovgivningsarbejde og nye initiativer inden for menneskerettighedsområdet.

Du kan få værdifuld erfaring igennem et praktikophold på et menneskerettighedsprojekt, og det vil uden tvivl pynte på CV’et at du har arbejdet som frivillig i et udviklingsland. Du kan deltage på projektet uanset din baggrund, og du behøver således ingen uddannelse inden for området. Det er klart, at du skal interessere dig for rettighedsarbejde. Dine arbejdsopgaver vil blive bestemt af dine kvalifikationer og interesser.

Din rolle som frivillig

Som frivillig inden for menneskerettigheder vil du hjælpe til hos Bureau Local de Défense et de Promotion des Droits Humains (BLDPDH), som har fokus på at oplyse senegaleserne om deres basale rettigheder og pligter. Du vil være med til at promovere tolerance og demokrati igennem en række forskellige opgaver såsom opsøgende arbejde, kampagner og rapporter. Afhængigt af opgaven samarbejder The African Assembly for the Defence of Human Rights” (RADDHO) som en velkendt menneskerettighedsorganisation med kontorer i flere vestafrikanske lande.

En af dine væsentligste opgaver vil være at hjælpe til med at øge bevidstheden hos almindelige mennesker i Senegal, så de kender og forstår deres rettigheder. Det kan ske ved for eksempel at planlægge PR-kampagner og materiale, skabe opmærksomhed i forskellige landdistrikter og afholde træningsprogrammer.

Dette projekt er velegnet til frivillige som interesserer sig for selvstændig research. Du kan fokusere på et bestemt område inden for menneskerettigheder, og så kan du tale din vejleder på projektet for at få mere information og senegalesisk lovgivning og skikke. Dine rapporter indgår i en samlet portefølje som sendes til de senegalesiske myndigheder hvert halve år for at oplyse dem om udviklingen.

For frivillige er projektet hovedsagligt et læringsprojekt, men dit arbejde vil bidrage til at bekæmpe overtrædelser af menneskerettighederne. Afhængigt af dine kvalifikationer kan du i løbet af dit projekt:

  • øge dit kendskab til den Afrikanske Menneskerettighedskonvention,
  • indsamle og udveksle information samt sprede viden om menneskerettigheder i Afrika,
  • bidrage til oplysningsarbejde om menneskerettigheder,
  • yde juridisk rådgivning til krænkede,
  • skabe senegalesisk, afrikansk og international opmærksomhed om krænkelser af menneskerettighederne,
  • udarbejde oplysningsmaterialer såsom foldere, plakater eller uddannelsesmaterialer,
  • planlægge oplysningskampagner.

Det er vigtigt, at du har gode franskkundskaber både skriftlige og mundtlige. Vi forventer, at vores frivillige er hårdtarbejdende, initiativrige og professionelle i deres arbejde.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲