You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Menneskerettigheder i Mongoliet

Oversigt

Har du arbejdserfaring med menneskerettigheder eller er du i gang med en relevant uddannelse, så er du velkommen på vores Menneskerettighedsprojekt i Ulaanbaatar i Mongoliet.

Vi samarbejder med en række forskellige rettighedsorganisationer. Arbejdsområderne er i konstant udvikling idet Mongoliet kæmper for at holde trit med omverdenen. Mongoliet førte tidligere en politik som lagde tæt op ad kommunismen. De juridiske rammer efterlignende Sovietunionen, og da naboen mod vest blev opløst i 1990, skete det samme for Mongoliets system. 2 år senere blev der etableret en demokratisk stat med en grundlov.

Trods sin enorme størrelse er Mongoliet en af verdens mindre økonomier, og retssystemet er bygget op efter traditionelle normer og har udviklet sig ret langsomt. De senere år har dog vist en mere udadvendt holdning, hvilket har ført til markante, fundamentale ændringer i retssystemet.

Din rolle på projektet

Volunteers and the staff at the Law placement in Mongolia

En af vores partnere er National Centre Against Violence, hvor frivillige fokuserer på menneskerettigheder såsom værdighed, sikkerhed og suverænitet. Hos denne partner kan du arbejde på en række programmer inden for børnebeskyttelse, lokalsamfundsudvikling og retsreformer.

Hos Centre for Human Rights and Development kan du arbejde med emner såsom bekæmpelse af trafficking. Vi samarbejder også Amnesty International i Mongoliet, så her kan du også arbejde. 

Dine arbejdsopgaver varierer alt efter hvor du arbejder, men du skal forvente at arbejde med især research. Det er også muligt (og en stor hjælp) at arrangere engelskundervisning for dine kollegaer i organisationen. Andre opgaver kan være organisering og afholdelse af uddannelsesprogrammer samt involvering i lobbyarbejde.

Du bør forvente en arbejdsuge fra 9-17, mandag til fredag. Vi forventer at du er professionel og viser initiativ. Du kommer til at løbe stærkt, og frivillige som udviser vilje til selv at påtage sige arbejdsopgaver og stiller spørgsmål vil have et lærerigt ophold.

Alle frivillige på dette projekt forventes at have noget erfaring i at arbejde med menneskerettigheder. De fleste af vores frivillige er i gang med en relevant uddannelse eller har erfaring fra menneskerettighedsorganisationer.

Du bør ikke forvente, at indbyggerne taler godt engelsk, og du kan derfor overveje at supplere dit projekt med et sprogkursus i mongolsk.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲