You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Journalistik i Vietnam

Oversigt

Voice of Vietnam Radio (VOV), Vietmans udenlandske radiokanal, er rettet mod et internationalt publikum og vietnamesiske statsborgere bosiddende i udlandet. VOV blev etableret i 1945 og sender i dag på kort- og mellembølgeradio på 12 forskellige sprog bl.a. engelsk, fransk, japansk og spansk. Da VOV er en regeringssamarbejdende, national radiostation, beskæftiger den sig med lokale nyheder, forretning, turisme, kulturvaner og traditioner.

Frivillig journalist

Som frivillig på vores journalistikprojekt vil du få mulighed for at få indsigt i pressens arbejde i en anderledes kultur og politisk virkelighed. Du vil komme til at indgå i teams på 6-19 andre VOV journalister, og du vil blive placeret i en afdeling, hvor du kan arbejde på et sprog efter eget valg. Det vil være ideelt at have lidt basal erfaring med journalistisk arbejde. Du vil bl.a. komme til at arbejde med følgende:

  • Udvikling af nyhedshistorier
  • Tekstredigering
  • Research
  • Interviews
  • Producering af radioshows

Du vil normalt arbejde 9-17 og dagens arbejde vil blive præsenteret og diskuteret hver morgen.

I løbet af dit ophold i Vietnam vil du modtage vejledning fra projektets tilsynsførende. Herudover ligger der et Projects Abroad kontor i Hanoi, som vil være parat til at hjælpe, hvis der skulle blive brug for det.

Dette er en oplagt mulighed for at komme helt tæt på alle arbejdsprocesser i forbindelse med produktion af radioprogrammer for et stort publikum, i tæt samarbejde med lokale professionelle og en enestående chance for samtidig at opleve hverdagslivet i smukke, dynamiske Vietnam.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲