You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik i Jamaica

Oversigt

Vores journalistikprojekt i Jamaica en god mulighed for at stifte bekendtskab med arbejdet på en radiostation. Du får et spændende indblik i hvordan medieverdenen er i Caribien samtidigt med at du får god og brugbar erfaring, som du kan drage nytte af senere i din karriere.

Du arbejder på en radiostation på Northern Caribbean University i Mandeville.

Northern Caribbean University's (NCU) radiostationer ligger ca. 10 minutter fra Mandevilles centrum. NCU FM er en del af NCU Media Group, og sendes i Manchester og Clarendon og har ambitioner om at dække hele øen. NCU FM sender hele døgnet og dækker forskellige emner inden for sundhed, familieliv, religion, nyheder og sport, som de frivillige kan arbejde på.

Din rolle som frivillig

Frivillige på journalistik-projektet i Jamaica

Du bør være forberedt på, at uden erfaring og kvalifikationer vil du bruge 1-2 uger i starten af projektet på at observere det lokale personale inden du selv får mere ansvar. Vi anbefaler derfor, at du arbejder mindst to måneder på dette spændende projekt.

Vores frivillige arbejder med forskellige områder inden for arbejdet på en radiostation, og du kan se frem til at være med under hele processen, lige fra research til udsendelse.

For at arbejde på projektet er det forudsætning at du har gode engelskkundskaber. Radiostationen sender på engelsk, og for at få mest ud af dit ophold skal du kunne skrive og læse engelske artikler og indsamle dine egne historier. Vores frivillige bruger som regel de to første uger på at observere for så efterfølgende at få tildelt egne arbejdsopgaver.

NCU er en kristen institution, og det forventes af de frivillige, at de overholder NCU's reglement.

Vi afholder regelmæssigt workshops hvor du og andre frivillige på journalistikprojekter kan mødes og diskutere arbejdssituationer. I får et indblik i det jamaicanske samfund og I får dermed en bredere forståelse af kulturen. I kan også udveksle idéer og få feedback på jeres arbejde.

Det er desværre ikke muligt at arrangere praktik i udlandet på dette projekt, men ønsker du mere information om dine muligheder for praktik inden for journalistik kan du læse mere her

Journalistik valgte jeg, da jeg som sagt overvejer at læse journalistik, så jeg synes, at det var en god måde at snuse lidt til faget på. Samtidig var jeg også overbevist om, at der ville følge en stor oplevelse med, nu når jeg fik muligheden for at bore ned i det jamaicanske liv i arbejdet med artikler etc.
Karen, frivillig

Du skal kunne arbejde på projektet i mindst 2 uger, men du bør være opmærksom på, at frivillige på korte ophold hovedsagligt observerer og ikke har sammen udbytte som frivillige på længere ophold.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas, eksamensbevis og CV er signeret af en notar i Danmark for at kunne blive godkendt af de jamaicanske myndigheder. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲