You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik i Jamaica

Oversigt

Vores journalistikprojekt i Jamaica en god mulighed for at lære om radio, tv og artikler. Du får et spændende indblik i hvordan medieverdenen er i Caribien samtidigt med at du får god og brugbar erfaring, som du kan drage nytte af senere i din karriere.

Du arbejder for mediegruppen på Northern Caribbean University i Mandeville.

Northern Caribbean University (NCU) ligger ca. 10 minutter fra Mandevilles centrum. NCU FM er en del af NCU Media Group, og sendes i Manchester og Clarendon og har ambitioner om at dække hele øen. NCU FM sender hele døgnet og dækker forskellige emner inden for sundhed, familieliv, religion, nyheder og sport, som de frivillige kan arbejde på.

Din rolle som frivillig

Frivillige på journalistik-projektet i Jamaica

Du bør være forberedt på, at uden erfaring og kvalifikationer vil du bruge 1-2 uger i starten af projektet på at observere det lokale personale inden du selv får mere ansvar.

Vores frivillige arbejder med forskellige områder inden for radio og tv, og du kan se frem til at være med under hele processen, lige fra research til udsendelse.

For at arbejde på projektet er det forudsætning at du har gode engelskkundskaber. Udsendelserne på engelsk, og for at få mest ud af dit ophold skal du kunne skrive og læse engelske artikler og indsamle dine egne historier. Vores frivillige bruger som regel de to første uger på at observere for så efterfølgende at få tildelt egne arbejdsopgaver.

Det er også muligt at skrive artikler til en lokal avis. Du skal forvente at producere en artikel pr. uge. Du arbejder ikke på selve redaktionen, så du skal arbejde ret selvstændigt. Du vil selvfølgelig få støtte af Projects Abroad projektkoordinator i Jamaica.

Vi afholder regelmæssigt workshops hvor du og andre frivillige på journalistikprojekter kan mødes og diskutere arbejdssituationer. I får et indblik i det jamaicanske samfund og I får dermed en bredere forståelse af kulturen. I kan også udveksle idéer og få feedback på jeres arbejde.

Det er desværre ikke muligt at arrangere praktik i udlandet på dette projekt, men ønsker du mere information om dine muligheder for praktik inden for journalistik kan du læse mere her

Journalistik valgte jeg, da jeg som sagt overvejer at læse journalistik, så jeg synes, at det var en god måde at snuse lidt til faget på. Samtidig var jeg også overbevist om, at der ville følge en stor oplevelse med, nu når jeg fik muligheden for at bore ned i det jamaicanske liv i arbejdet med artikler etc.
Karen, frivillig

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas og straffeattest er signeret af en notar i Danmark. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲